Home » PROTEST » RADNICI IMT -a BLOKIRALI BULEVAR ISPRED FABRIKE

RADNICI IMT -a BLOKIRALI BULEVAR ISPRED FABRIKE

Gotovo svi radnici IMT-a izašli su na protest u organizaciji 4 reprezentativna sindikata i na sat vremena blokirali put ispred fabrike.

imt2Problem ovog nekadašnjeg giganta u proizvodnji traktora očigledno je kulminirao pre svega nerešenim statusom preduzeća, kao i sve većim kašnjenjem plata koje su i ovako mizerne.

Na skupu ne kome su osim radnika izvezeni i traktori kojima su blokirane ulice obratili su se svi predstavnici sindikata, između ostalih i Nebojša Simić predsednik  sindikalne organizacije Naš sindikat -SLOGA, koji je upozorio državu da radnici neće dozvoliti i dalje propadanje ovog preduzeća koje se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji privlačnoj mnogim tajkunima,nego će do zadnjeg trenutka braniti svoju fabriku i svoju imovinu.

Sa skupa je poručeno da se u narednih desetak dana očekuje odgovor nadležnih institucija sa kojima radnici očekuju sastanak ,ili će sledeći put traktorima blokirati Vladu Srbije.

Jučerašnji skup je okupio gotovo sve prisutne radnike kojih u ovom trenutku ima nešto više od 800.

Info SLOGA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*