Home » OBAVEŠTENJA » BOLJE RAT NEGO PAKT – BOLJE GROB NEGO ROB!
BOLJE RAT NEGO PAKT – BOLJE GROB NEGO ROB!

BOLJE RAT NEGO PAKT – BOLJE GROB NEGO ROB!

RADNICI, OMLADINO, STUDENTI, ZEMLJORADNICI,  INTELIGENCIJO, NEZAPOSLENI, PENZIONERI, GRAĐANI RAZRUŠENE SRBIJE, STANARI KUĆE BEZ KROVA, PREVARENI, IZIGRANI I OBMANUTI, OJAĐENI I OPLJAČKANI, PRODANI I IZDANI… ČESTITI I DOBRI… HRABRI I OSVEŠĆENI…LJUTITI… BESNI ISTINE RADI… OGORČENI NEPRAVDE RADI …RADNI LJUDI I GRAĐANI, DRUGARICE I DRUGOVI, KOLEGINICE I KOLEGE !

sloga27.marta 1941. godine, kada je narodu našem, na podmukao i zmijolik način, nametnuto nešto što narod nije želeo – trojni pakt,Narod je izašao na ulice i rekao NE!

Da, narod naš je uvek prezirao i ustajao u svom gnevu kada bi mu bilo nametnito

nešto što NE želi, NE – što mu je strano, NE- što mu je rušilo slobodu, čast, otadžbinu, porodicu, fabriku i njivu, školu i oranice, istoriju i samostalnost…

Da, u trenutku današnjem, u vreme propasti, narodu našem se opet nameće ono

što ne želi, nameće mu se bezobzirno, tiranski, brutalno, kao što se nameće bezuslovna

kapitulacija.

Da, postoji li nešto što su političari, što su političke partije u Srbiji

obećale građanima, a zatim na kraju mandata mogle da kažu “Ispunili smo!“? Nikada i ništa!

Da, znali su da nove i nove inostrane, zelenaške kredite koji su uzimali mimo

volje narodne, predstavljaju kao “ekonomsku stabilizaciju i sprečavanje bankrota države“. Koće sprečiti bankrot države kada Srbija bude zadužena 40, 50, 60… milijardi evra i kada

internacionalni zelenaši pošalju račune na naplatu?

Da, oteli su nam i upropastili fabrike i preduzeća koje smo gradili na radnim akcijama,

ustanove koje smo podizali novcem od narodnih samodoprinosa, puteve , rehabilitacione

centre i velelepne dvorane koje su podignute našim novcem iz penzionih fondova. Pogasili

su nam ognjišta dedova i zatvorili vrata budućnosti i nade za našu omladinu. Privatizuju

nam vodu, zemlju, vazduh, sunce, nebo, nadu, suze sirotinje, dušu naroda!

Po nalogu stranih investitora smanjuju i onako mala prava zaposlenih kroz izmene Zakona o radu, Zakona o štrajku i drugih zakona koji se tiču radnih odnosa, smanjuju plate u javnom sektoru, podižu školarine, urušavaju životni standard, teraju nas u bedu!

DA, došlo je vreme da suvereni narod ponovo uzme oteti suverenitet u sopstvene

ruke, da  domaćim političarima  kaže da  NE PRIZNAJE PAKT KOJI  POTPISUJU SA IMPERIJALISTIMA I NEOLIBERALISTIMA! Da sprečimo neprijatelje radnog naroda da naspotpuno razruše i ostave ruševinu na temeljima slobode naše!

DA, došao je čas  da objavimo borbu za socijalnu pravdu, da pružimo otpor snažan i ne nasilan, jedinstven i solidaran u zaštiti stečenih prava i poboljšanju socijalnog statusa svih slojeva građana Srbije.

 RADNI NAROD UVEK POBEDI NA KRAJU!

UDRUŽENI SINDIKATI SRBIJE “SLOGA“, SINDIKATI KOJI ODGOVARAJU SVOM ČLANSTVU – RADNOM NARODU I NIKOME VIŠE, POZIVAJU VAS DA ZAUZMETE SVOJE MESTO U PROTESTNOJ KOLONI I DA SE PRIDRUŽIMO RADNICIMA EVROPE KOJI 14.NOVEMBRA PROTESTVUJU ŠIROM EVROPSKIH ZEMALJA A U CILJU ZAŠTITE STEČENIH PRAVA!

ZBORNO MESTO: BEOGRAD, TRG DIMITRIJA TUCOVIĆA (“SLAVIJA“) 14.11.2012.god. TAČNO U PODNE !

VREME ZA HRABRE. HRABRI, DVA KORAKA – NAPRED !

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top