Home » DOKUMENTA » SLOGA JE AUTENTIČNI SINDIKAT BUDUĆNOSTI
SLOGA JE AUTENTIČNI SINDIKAT BUDUĆNOSTI

SLOGA JE AUTENTIČNI SINDIKAT BUDUĆNOSTI

Andreja Milivojević, student Fakulteta Političkih nauka u Beogradu, za svoj seminarski rad odabrao je Udružene sindikate Srbije „SLOGA“. On je u svom radu radu, opisao vrlo jasno i precizno naš nastanak, razvoj, organizacionu strukturu, programsku orijentaciju, međunarodne aktivnosti  i odnos prema drugim sindikatima.

pdf icon

SEMINARSKI RAD U
PDF FAJLU

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ sa ponosom predstavljaju u celosti njegov rad na svom zvaničnom veb sajtu i pozivaju sve da ga pročitaju, da vide i shvate, kako nas drugi vide, ocenjuju i posmatraju kroz prizmu sindikalnih organizacija.

Na kraju, koristimo priliku da se javno zahvalimo autoru Andreji Milivojeviću koji je odabrao naš sindikat za svoj seminarski rad i pozovemo sve radne ljude, posebno mlade,  da nam se pridruže u zajedničkoj borbi za dostojanstven rad i život svih građana Srbije.

Vaša Sloga

 

(ODLOMAK) – SLOGA KAO LEVIČARSKI SINDIKAT

sedmiBudući da je sindikat Sloga po ideološko-političkoj orijentaciji predstavnik levice i na toj strani to se u svojoj orijentaciji na međunarodnu saradnju orijentisao na srodne organizacije levice kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu. Na bilateralnom planu uspostavio je saradnju sa sindikalnim organizacijama Španije i Nemačke pri čemu je sa Špancima i Nemcima tu saradnju i formalno institucionalizovao. Na multilateralnom planu sindikat Sloga učestvuje u aktivnostima koje se odvijaju u okviru Evropske unije i sindikalnih aktivnosti levice u tom okviru. Danas u vreme ekonomsko-socijalne krize širih razmera, velike nezaposlenosti, raznih oblika ugrožavanja prava radnika i zaposlenih u celini, neizvesnosti budućeg ekonomskog razvoja i izazova koji diktiraju propast koncepta ultraliberalizma i daljih negativnih tendencija u procesima globalizacija, sindikat Sloga nastoji da na međunarodnom planu obezbedi sa jedne strane status radi aktivnog delovanja u korist programskih ciljeva i prihvatanje i potom primenu utvrđenih i verifikovanih normi i standarda na širem međunarodnom i društveno-političkom i ekonomsko-socijalnom planu opet u funkciji strateških ciljeva i opredelenja. Stepen nezavisnosti od političkih stranaka i dostignutog integriteta predstavlja dobru osnovu ovog sindikata za dalji nastup na međunarodnom planu.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top