Home » ОБАВЕШТЕЊА » Случај радника Саше Алексића из ЈП Кикинда
Случај радника Саше Алексића из ЈП Кикинда

Случај радника Саше Алексића из ЈП Кикинда

Београд, 21.11.2016. – Случај радника Саше Алексића који је отпуштен из ЈП Кикинда, очигледан је пример кршења свих вредости и норми цивилизованог демократског друштва и јасна порука да Србија све више тоне у партократијски мрак.

Саша Алексић, радник на месту возача камиона за чишћење септичких јама у том предузећу добио је отказ од руководста фирме које је тај чин правдало као технолошки вишак, да би убрзо на његово место био упошљен други човек.

А све је почело након што је његова супруга Сунчица, која је у фабрици Тоза Марковић отпуштена након што је затруднела, пре два месеца била на разоговору код премијера Александра Вучића, где му је осим овог изнела и да се муж и она налазе у незавидној ситуацији, поменувши да он у ЈП Кикинда више од годину дана ради на одређено време, што не представља сигурност, иако се ту запошљавају појединци који након кратког периода добијају уговоре о раду на неодређено.

Вучић јој је тада обећао да не треба да брине, јер је то завршен посао.

Можда је за премијера Вучића то био завршен посао и још једно олако обећање грађанину покорном речено у етар, али за Алексиће је то био почетак погрома, будући да је за руководство фирме гест обраћања премијеру био прст у око.

Саша Алексић добија експресно решење о престанку радног односа који фирма правда као технолошки вишак, што очигледно није тачно, јер је на његово место возача цистерне запослен други човек.

Али, ту мукама Алексића није крај.

Када су супруга и он сазнали да Вучић долази у Кикинду поводом отварања фабрике Мекафор, одлучио је да оде да се види са њим и лично му саопшти шта се у међувремену догодило.

Колегијалност, радничка солидарност за коју је мислио да постоји, ишчезла је оног момента када је стигао испред фабрике, јер су колеге са којима је до јуче радио у ЈП Кикинда, а који су иначе такође присуствовали отварању фабрике (очигледно као страначки послушници), кренули експресно да телефонирају чим су га спазили, а испред супруге и њега створило се обезбеђење које му није дало да мрдне.

Ипак, након што је на јадвите јаде успео да се приближи и изнесе свој проблем премијеру, Вучић му је пред камерама обећао да ће се распитати о чему се конкретно ради, те да ће му у року од седам дана лично дати повратну информацију.

Slučaj radnika Saše Aleksića koji je otpušten iz JP Kikinda

LAJKUJTE I PODELITE DA ZNA SRBIJA ŠTA SE DEŠAVA!- Slučaj radnika Saše Aleksića koji je otpušten iz JP Kikinda, očigledan je primer kršenja svih vredosti i normi civilizovanog demokratskog društva i jasna poruka da Srbija sve više tone u partokratijski mrak.Saša Aleksić, radnik na mestu vozača kamiona za čišćenje septičkih jama u tom preduzeću dobio je otkaz od rukovodsta firme koje je taj čin pravdalo kao tehnološki višak, da bi ubrzo na njegovo mesto bio upošljen drugi čovek.

Posted by Удружени Синдикати Србије Слога on Montag, 21. November 2016

Од тада је прошло готово месец  дана, а Алексићи у наметнутој им улози „Дидиа и Гогоа“ из драме „Ћекајући Годоа“, Семјеула Бекета, још увек чекају одговор премијера, човека који се у јавности представља као „народни месија“, човек од поверења и онај који све зна и који решава све проблеме.

 

Информативна служба

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top