Home » OBAVEŠTENJA » Sloga i njeni sindikati podržavaju zahteve i protest Vojnog sindikata
Sloga i njeni sindikati podržavaju zahteve i protest Vojnog sindikata

Sloga i njeni sindikati podržavaju zahteve i protest Vojnog sindikata

Beograd, 20.11.2016.- Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Sindikat „Sloga VMA“ i Sindikat „Sloga Ministarstvo odbrane“ u potpunosti  podržavaju zahteve svijih kolega iz reprezentativnog Vojnog sindikata za poboljšanjem materijalnog, socijalnog i profesionalnog statusa svih zaposlenih u sistemu odbrane, kao i protest koji je taj sindikat zakazao za 27. novembar.

Iako po zakonu nemaju nemaju pravo na obustavu rada poput ostalih sindikata, sindikalno udruživanje u Vojsci Srbije je osnov za stupanje u pregovore sa poslodavcem i zaključenjem kolektivnog ugovora, pa samim tim ne vidimo razlog za bilo kakvu „nervozu“ koja se ovih dana stvara povodom opravdanih zahteva Vojnog sindikata i organizovanja javnog protesta pred Vladom Srbije.

Želimo javnost, ali pre svega Vladu Srbije, resornog ministra i premijera da podsetimo da protest nije što i obustava rada, kao i na ono šta su govorili i čime su pravdali izmenu Zakona o radu 2014. godine, ističući da će sve ono šta nije definisano zakonom, a tiče se materijalnog i socijalnog statusa zaposlenih moći da se definiše kolektivnim ugovorom.

Otkud sad promena te politike, ili je sve to bila samo farsa kako bi se zakon što pre usvojio, a sindikalno udruživanje svelo na margine?

Smatramo da i zaposleni u Vojsci Srbije imaju pravo na kolektivni ugovor i jasno definisanje svojih prava i obaveza na isti način kao i u drugim ministarstvima, te pozivamo ministra Đorđevića da u saradnji sa Ministarstvom finansija i ključnim ljudima Vlade, umesto negiranja činjenica da postoje problemi, što hitnije sa sindikatima započne rad na poboljšanju materijalnog i svakog drugog statusa zaposlenih u njegovom resoru.

 

Informativna služba

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top