Home » SLOGA U JAVNOSTI » Sloga: Građani traže zapošljavanje a ne otpuštanje

Sloga: Građani traže zapošljavanje a ne otpuštanje

Iz Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ ocenjeno je da je plan Vlade za oporavak privrede napravljen na brzinu i bez predviđanja dugoročnih posledica, i naglašeno da radnici traže posao, a ne otpuštanje.

poverenik.co.rsNa sastanku Glavnog odbora tog sindikata zaključeno je da Vlada i ministri forsiranjem novih zakona po hitnom postupku ne ulivaju nadu u boljitak, već strah od masovnog gubitka posla.

Sindikat navodi da ekonomska recesija već dugo traje i prelazi u depresiju, a radnici su sve očajniji i traže od sindikata radikalnije poteze.

Glavni odbor „Sloge“ traži da se predlog novog Zakona o radu koji smatra povoljnim za poslodavce i vlasnike kapitala, odbaci kao neprihvatljiv jer teret krize i posledice „tranzicione pljačke i političke nemarnosti“ prebacuje na zaposlene, penzionere i druge.

Na Glavnom odboru govorilo se o pripremama za protest Srpskog sindikalnog fronta, čiji je jedan od osnivača i „Sloga“, a iznete su i kritike na račun predloga izmena Zakona o radu, kao i na račun ministra privrede Saše Radulovića.

Sindikalni poverenik /link/

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*