Home » ОБАВЕШТЕЊА » СИНДИКАТИ АД АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА ЗАЈЕДНО ПРОТИВ МОНОПОЛА
СИНДИКАТИ АД АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА ЗАЈЕДНО ПРОТИВ МОНОПОЛА

СИНДИКАТИ АД АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА ЗАЈЕДНО ПРОТИВ МОНОПОЛА

Четири репрезентативна синдиката који представљају запослене АД Аеродром Никола Тесла Београд, међу којима је и Синдикат Слога – Аеродром Никола Тесла Београд, након састанка са Луком Томићем, саветником Првог потпредседника Владе Републике Србије, одржали су јуче, 06.12.2013. године хитан састанак и донели одлуку да одбаце презентовани план  Владе Републике Србије којим би компанија Етихад у будућности једина имала монопол над ваздушним саобраћајем и над Аеродромом Никола Тесла.

Синдикати се противе намери Владе Србије  да се компанији Етихад да концесија на 20 година, да се из АД Аеродром Никола Тесла Београд издвоји делатаност земаљског опслуживања и припоји компанији Супорт или другој фирми која би требало да се тим пословима бави у будућности.

Они су против и обједињавана комплетне услуге ваздухоплоства и предаје у руке једној компанији, јер је то у супротости са домаћим и међународним законодавством о ваздушном саобраћају и за последицу би имао одлазак великих авио компанија  које већ послују у Србији, што би  како синдикати тврде – нанело велику штету буџетском приходу, малим акционарима, стварило вишак запослених и повећење цена услуга.

Њихов предлог је да Влада Републике Србије као већински власник одговорно ради у интересу грађана, малих акционара и запослених, тако што би даљи развој и инвестиције остварила докапитализацијом, кроз емисију нових акција с обзором да је Аеродром Никола Тесла акционарско друштво.

Поводом овога синдикати  су одлучили да направе договор и да заједнички наставе даљу синдикалну борбу у циљу очувања Предузећа АД Аеродром Никола Тесла Београд, а тим поводом су дали и заједничко саопштење које можете у наставку прочитати.

Информативна служба

Удружених синдиката Србије „Слога“

 

d-1d-2

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top