Home » OBAVEŠTENjA » SINDIKATI AD AERODROM NIKOLA TESLA ZAJEDNO PROTIV MONOPOLA
SINDIKATI AD AERODROM NIKOLA TESLA ZAJEDNO PROTIV MONOPOLA

SINDIKATI AD AERODROM NIKOLA TESLA ZAJEDNO PROTIV MONOPOLA

Četiri reprezentativna sindikata koji predstavljaju zaposlene AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, među kojima je i Sindikat Sloga – Aerodrom Nikola Tesla Beograd, nakon sastanka sa Lukom Tomićem, savetnikom Prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, održali su juče, 06.12.2013. godine hitan sastanak i doneli odluku da odbace prezentovani plan  Vlade Republike Srbije kojim bi kompanija Etihad u budućnosti jedina imala monopol nad vazdušnim saobraćajem i nad Aerodromom Nikola Tesla.

Sindikati se protive nameri Vlade Srbije  da se kompaniji Etihad da koncesija na 20 godina, da se iz AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd izdvoji delatanost zemaljskog opsluživanja i pripoji kompaniji Suport ili drugoj firmi koja bi trebalo da se tim poslovima bavi u budućnosti.

Oni su protiv i objedinjavana kompletne usluge vazduhoplostva i predaje u ruke jednoj kompaniji, jer je to u suprotosti sa domaćim i međunarodnim zakonodavstvom o vazdušnom saobraćaju i za posledicu bi imao odlazak velikih avio kompanija  koje već posluju u Srbiji, što bi  kako sindikati tvrde – nanelo veliku štetu budžetskom prihodu, malim akcionarima, stvarilo višak zaposlenih i povećenje cena usluga.

Njihov predlog je da Vlada Republike Srbije kao većinski vlasnik odgovorno radi u interesu građana, malih akcionara i zaposlenih, tako što bi dalji razvoj i investicije ostvarila dokapitalizacijom, kroz emisiju novih akcija s obzorom da je Aerodrom Nikola Tesla akcionarsko društvo.

Povodom ovoga sindikati  su odlučili da naprave dogovor i da zajednički nastave dalju sindikalnu borbu u cilju očuvanja Preduzeća AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd, a tim povodom su dali i zajedničko saopštenje koje možete u nastavku pročitati.

Informativna služba

Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

 

d-1d-2

UKRATKO - sloga

sloga
Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top