Home » SLOGA U JAVNOSTI » Sindikati: Svima jednake šanse

Sindikati: Svima jednake šanse

Beograd – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, povodom 7. oktobra – Međunarodnog dana dostojanstvenog rada, saopštili su da nas taj dan opominje da stalno mislimo o društvu u kome svako ima jednake šanse za posao i nadoknadu za rad koji mu omogućava pristojan život.

„Dostojanstven rad nije privilegija, on je preduslov za lično ispunjenje koji direktno utiče na život i budućnost svakog od nas i on mora biti predmet stalnog poboljšanja, a ne urušavanja kako to danas vidimo“, navodi se u saopštenju sindikata. „U oblasti socioekonomskih prava nema pravog i iskrenog dijaloga i socijalnog partnerstva. Socijalno-ekonomski savet Srbije (SES) se u svom dosadašnjem (ne)radu pokazao da je obesmišljena institucija koja u sadašnjem obliku i sastavu nije mogla da da odgovor ni na najosnovnije pitanje minimalne cene rada u Srbiji. Imamo kontraefekat i sve češće pozive srpskih političara stranim investitorima da dođu u Srbiju, ulože svoj kapital, jer je radna snaga jeftina“, kaže se u saopštenju.

Autor: Beta, DANAS /link/

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*