Home » SLOGA U JAVNOSTI » Sindikati: Svima jednake šanse
Sindikati: Svima jednake šanse

Sindikati: Svima jednake šanse

Beograd – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, povodom 7. oktobra – Međunarodnog dana dostojanstvenog rada, saopštili su da nas taj dan opominje da stalno mislimo o društvu u kome svako ima jednake šanse za posao i nadoknadu za rad koji mu omogućava pristojan život.

„Dostojanstven rad nije privilegija, on je preduslov za lično ispunjenje koji direktno utiče na život i budućnost svakog od nas i on mora biti predmet stalnog poboljšanja, a ne urušavanja kako to danas vidimo“, navodi se u saopštenju sindikata. „U oblasti socioekonomskih prava nema pravog i iskrenog dijaloga i socijalnog partnerstva. Socijalno-ekonomski savet Srbije (SES) se u svom dosadašnjem (ne)radu pokazao da je obesmišljena institucija koja u sadašnjem obliku i sastavu nije mogla da da odgovor ni na najosnovnije pitanje minimalne cene rada u Srbiji. Imamo kontraefekat i sve češće pozive srpskih političara stranim investitorima da dođu u Srbiju, ulože svoj kapital, jer je radna snaga jeftina“, kaže se u saopštenju.

Autor: Beta, DANAS /link/

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top