Home » ОБАВЕШТЕЊА » Семинар мобинг, заштита запосленог од злостављања на раду
Семинар мобинг, заштита запосленог од злостављања на раду

Семинар мобинг, заштита запосленог од злостављања на раду

Бања Ковиљача, 17. мај 2015. – Синдикат Слога Аеродром Никола Тесла у периоду од 15 – 17. маја у Бањи Ковиљачи организовао је семинар за своје чланове на тему мобинга и заштите запосленог од злостављања на радном месту.

Семинар је на почетку отворио председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић, а домаћин и организатор је био председник Синдиката Слога Аеродром Никола Тесла Предраг Адамов.

Полазници семинара, њих око 40 су упознати са појмом мобинга и мобера, фазама мобинга, особинама мобера и ко су њихове најчешће жртве.

О теми мобинга говорила је Љиљана Благојевић, јавни правобранилац и дугогодишњи судија, а о томе како се правно заштити уколико се постане жртва говорио је адвокат Душан Чкоњевић, један од правних заступника Удружених синдиката Србије „Слога“.

Учесници семинара су током предавања активно учествовали у самом раду, постављали бројна питања и заједно са предавачима разматрали примере и решења из праксе.

„Веома смо задовољни интересовањем нашег чланства за ову тему која све више притиска запослене у готово свим радним колективима, важности да се препознају елементи мобинга и како избећи замку уласка у конфликтну ситуацију „, рекао је Предраг Адамов, председник Синдиката Слога Аеродром Никола Тесла.

Адамов је најавио наставак даље едукације за чланство у циљу јачег међусобног повезивања како би се сви проблеми настали на основу мобинга решавали на најбољи и најквалитетнији начин по запосленог.

Информативна служба

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top