Home » OBAVEŠTENJA » Seminar mobing, zaštita zaposlenog od zlostavljanja na radu
Seminar mobing, zaštita zaposlenog od zlostavljanja na radu

Seminar mobing, zaštita zaposlenog od zlostavljanja na radu

Banja Koviljača, 17. maj 2015. – Sindikat Sloga Aerodrom Nikola Tesla u periodu od 15 – 17. maja u Banji Koviljači organizovao je seminar za svoje članove na temu mobinga i zaštite zaposlenog od zlostavljanja na radnom mestu.

Seminar je na početku otvorio predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović, a domaćin i organizator je bio predsednik Sindikata Sloga Aerodrom Nikola Tesla Predrag Adamov.

Polaznici seminara, njih oko 40 su upoznati sa pojmom mobinga i mobera, fazama mobinga, osobinama mobera i ko su njihove najčešće žrtve.

O temi mobinga govorila je Ljiljana Blagojević, javni pravobranilac i dugogodišnji sudija, a o tome kako se pravno zaštiti ukoliko se postane žrtva govorio je advokat Dušan Čkonjević, jedan od pravnih zastupnika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Učesnici seminara su tokom predavanja aktivno učestvovali u samom radu, postavljali brojna pitanja i zajedno sa predavačima razmatrali primere i rešenja iz prakse.

„Veoma smo zadovoljni interesovanjem našeg članstva za ovu temu koja sve više pritiska zaposlene u gotovo svim radnim kolektivima, važnosti da se prepoznaju elementi mobinga i kako izbeći zamku ulaska u konfliktnu situaciju „, rekao je Predrag Adamov, predsednik Sindikata Sloga Aerodrom Nikola Tesla.

Adamov je najavio nastavak dalje edukacije za članstvo u cilju jačeg međusobnog povezivanja kako bi se svi problemi nastali na osnovu mobinga rešavali na najbolji i najkvalitetniji način po zaposlenog.

Informativna služba

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top