Home » OBAVEŠTENJA » I SUD PRESUDIO: Veselinović je jedini ovlašćeni i zakonski zastupnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

I SUD PRESUDIO: Veselinović je jedini ovlašćeni i zakonski zastupnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“

Beograd, 17. maj 2015. – Viši sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu/rešenje kojim se potvrđuje da je Željko Veselinović jedini ovlašćeni i zakonski zastupnik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“. Presuda je postala pravosnažna na dan 14. 05.2015. godine.

Sud je, takođe, poništio odluku „pučista“ od 8. jula 2014. godine kojom je pokušano razrešenje Veselinovića sa mesta predsednika sindikata i njegovo isključenje iz članstva.

Istovremeno sud je potvrdio kao ispravnom odluku Glavnog odbora Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ o isključenju Đurić Jovana, Biočanin Mile, Simić Nebojše, Petrić Milana, Mire Baste, Čabrić Mileta, Šormaz Miodraga, Jocić Milene i Milovanović Rančice, kao i isključenje Radničkog sindikata „Zastava kamioni Kragujevac“.

Ovom presudom je potvrđena odluka sindikata o kompletnom raspuštanju rukovodstva Sindikata „Sloga-GSP“ i isključenju Mire Baste bivše predsednice, kao i postavljanju novog zastupnika za taj sindikat, Slobodana Vasića.

Podsećanja radi,  mala i beznačajna grupica „pučista“ bez podrška članstva je 8. jula 2014. godine predvođena penzionerkom Milenom Jocić, u jeku najveće kampanje protiv usvajanja sada aktuelnog Zakona o radu pokušala nelegalnu smenu Željka Veselinovića, ovlašćenog i zakonski izabranog zastupnika i predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Pobuda za ovaj sraman i izdajnički potez je bilo dosta. Od motivacije da se pojedinci dokopaju sindikalnog novca, da se odradi opstrukcija Sloge kao najglasnijeg radničkog sindikata u Srbiji , do razbijanja sindikata kako bi se legalizovalo otimanje, preuzimanje i prodaja sindikalnih mandata, a koje su Udruženi sindikata Srbije „Sloga“ dobili na listi sa Demokratskom strankom i koji su trebali da služe kao glas radnika.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će na osnovu presude/rešenja, ali i drugim donetim odlukama nastaviti sa podnošenjem adekvatnih prijava protiv svih učesnika u pokušaju razbijanja sindikata, posebno glavnoih inicijatora i podstrekača kako bi se sva materijalna šteta napravljena sindikatu za vreme unazad nadoknadila, dok o moralnoj satisfakciji treba da brinu samo oni koji su u ovom sramnom činu učestvovali.

Posebno o moralu treba da brinu oni lažni sindikalci koji su umislili da su ih široke narodne mase birale na poslanička i odbornička mesta, i koji su radničke mandate zamenili ličnim koristoljubljem.

Oni bi itekako trebalo da znaju da članstvo Sloge od tih mandata nikada neće odustati!

Za sve one koji nisu učestvovali u dosadašnjim sramnim radnjama, pokajali se i shvatili svoju grešku, vrata Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ su i dalje otvorena, jer je časnije bilo distancirati se, ali i iskreno pokajati, nego učestvovati u razbijanju sopstvene organizacije.

Idemo dalje, složnije, a to smo i dokazali!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

Str.1

2

3

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*