Home » ДОКУМЕНТА » ОДЛУКЕ УСС СЛОГА
ОДЛУКЕ УСС СЛОГА

ОДЛУКЕ УСС СЛОГА

ИЗВОД ИЗ ЗАПИСНИКА

са ВАНРЕДНЕ седнице Главног одбора Удружених синдиката Србије Слога    одржане 13.07.2014. године са почетком у 12,00 сати у Београду

Седници је присуствовало 26 чланова Главног одбора УСС Слога, ( у даљем тексту ГО), а председавао је председник синдиката Жељко Веселиновић. За записничара је одређена Ирена Пауновић, а за овериваче Записника  Предраг Ђурић и Драган Мотић.

Након што је утврђен кворум потребан за рад, да седници присуствује 26 чланова ГО од укупно 41, једногласно је усвојен следећи:

Дневни ред: Актуелна ситуација у УСС Слога; предлог Одлуке о разрешењу лица одговорних за кршење СтатутаУСС Слога, предлог Oдлуке о именовању новог руководства синдиката УСС Слога, разно.

По усвајању дневног реда приступило се дискусији коју је отворио Председник синдиката Жељко Веселиновић, који је информисао чланове Главног одбора о покушају његове смене, насилног и противстатутарног преузимања печата, просторија синдиката, техничке опреме, докумената и новчаних средстава синдиката који су се налазили у просторијама синдиката, од стране 9 чланова синдиката УСС СЛОГА.  По завршетку дискусије усвојене су следеће:

ОДЛУКЕ

-Главни одбор УСС Слога даје пуну подршку председнику УСС Слога Жељку Веселиновићу у даљем вођењу синдиката и да се против свих одговорних лица која су учествовала у покушају његове смене поднесу кривичне пријаве надлежним органима и да се о овоме обавести Министарство за рад, борачка и социјална питања.

-Да се, због грубог и свесног кршења чланова 8, 21, 39 и 42 Статута УСС СЛОГА, из чланства синдиката искључе:  Ђурић Јован, Биочанин Миле, Симић Небојша, Баста Мира, Чабрић Миле, Шормаз Миодраг, Јоцић Милена и Ранчица Миловановић. Такође по истом основу из чланства синдиката једногласно је искључен и Раднички синдикат Застава камиони из Крагујевца.

-Именовано је ново руководство синдиката УСС СЛОГА. За нове чланове Главног одбора једногласно су изабрани: Радин Драган (Крушик Ваљево), Вуловић Драго (Паркинг сервис Београд), Васић Слободан (ГСП Београд), Михајловић Горан (Београд пут), Нојић Мики (Желвоз Смедерево), Котлајић Предраг (Колубара Лазаревац), Стојановић Немања (Клинички центар Крагујевац) и  – Бојана (Дом здравља Крагујевац. За вршиоце дужности Потпредседника УСС СЛОГА до наредне седнице изабрани су: Ђурић Предраг, Живковић Ивица, Божић Александар и Пејовић Весна.За вршиоца дужности Генералног секретара изабран је Адамов Предраг (Аеродром Београд).

-Једногласно је донета одлука да се због искључења Баста Мире из чланства синдиката, у складу са чланом 19. Статута УСС СЛОГА, распусти комплетно руководство синдиката СЛОГА-ГСП и да се за Повереника за тај синдикат именује Васић Слободан.

– Једногласно је донета Одлука да се због наведене злоупотребе изради нови печат и штамбиљ синдиката УСС СЛОГА са логом синдиката и у складу са Статутом.

– Једногласно је донета Одлука да се Председнику Жељку Веселиновића због викенда, а ради исплате путних трошкова и дневница члановима Главног одбора, трошкова адвоката, такси, закупа сале и осталих трошкова, одобрава подизање готовине службеном картицом са банкомата.

– Да се извод из записника и све донете одлуке поставе на званични веб.сајт УСС Слога www.sloga.org.rs  како би се информисало чланство и јавност.  

  Председник УСС СЛОГА

  Жељко Веселиновић

Јован Ђурић

j1 j2

Милена Јоцић

m1 m2

Мира Баста

b1 b2

УКРАТКО - sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

4 comments

  1. Bravo.Jos iskljucenja da se procistite od …

  2. Kako ih nije bilo sramota.Zeljko im je hleba dao,a oni mu tako vracaju.Koliko je samo stitio onu Milenu i Sormaza.

  3. A od kada penzioneri mogu da e bave sindikatom.Sta ce penzioneri tu.

  4. Djura Mutavi predsednik.Ahahhaaaahaaaaa.Nista smesnije skoro nisam cuo.

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Ваша е-адреса неће бити објављена. Обавезна поља су означена *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top