Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat Sloga: Osujećen pokušaj puča + VIDEO

Sindikat Sloga: Osujećen pokušaj puča + VIDEO

Beograd. 18.07.2’14.

Predstavnici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ saopštili su danas da je u tom sindikatu izveden „pokušaj puča“ jer je deo članova nasilno upao u prostorije sindikata, ukrao pečat i na nelegalan način pokušao da smeni predsednika Željka Veselinovića.

_M237146

„Puč je osujećen jer se predsednik prema našem statutu može opozvati jedino na Kongresu, a ne na neformalnom sastanku grupe sindikalaca. Oni su poslali Ministarstvu rada falsifikovana dokumenta o mojoj smeni, ali se ministarstvo proglasilo nenadležno i uputilo ih na sud“, rekao je Veselinović na današnjoj konferenciji za novinare.

_M237114

To znači da sindikat i dalje normalno funkcioniše i upisan je u registar, kao i Veselinović kao predsednik te sindikalne centralne, ali su zakup ranijih službenih prostorija morali da otkažu, presele se na drugu adresu, a one koji su nezakonito upali u prostorije isključe iz sindikata i podnesu protiv njih krivične prijave.

Veselinović je naveo da su ove odluke donete na sednici Glavnog odbora sindikata Sloga 13. jula ove godine, kojoj je prisustvovalo 26 od ukupno 41 člana.

On je podsetio i da su članovi tog sindikata juče učestvovali na protestu protiv usvajanja izmena Zakona o radu i da će uključiti i u dalje akcije koje sindikati budu preduzimali kako bi se taj zakon oborio na referendumu.

Vest: Tanjug, foto PRESS Centar 

 

FOTO: PRESS CENTAR

_M237118

_M237120

_M237124

 

_M237140

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Sve lepo receno.

  2. Veselinovic je najbolji predsednik sindikata i zao mi je sto mu se blati ime. Sva podrska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content