Home » SLOGA U JAVNOSTI » Međunarodni dan mladih pod senkom visoke nezaposlenosti

Međunarodni dan mladih pod senkom visoke nezaposlenosti

Beograd – U Srbiji će danas biti obeležen Međunarodni dan mladih, a centralnu manifestaciju pod sloganom „Aktiviraj se i ti“ u Banji Koviljači otvoriće državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin. U okviru programa biće prikazane i aktivnosti Fonda za mlade talente Srbije, Centra za karijerno vođenje i savetovanje, aktivnosti kancelarija za mlade i programa koji podstiče aktivizam i volonterizam među mladima „Mladi su zakon“.

MladiPovodom ovog dana, Sekcija mladih Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ upozorila je da se zbog porasta siromaštva i nemogućnosti zapošljavanja sve više najobrazovanijih i budućih potencijala države odlučuje za odlazak u svet, gde ih, za razliku od Srbije lako prihvataju.

Sekcija ocenjuje da političari, koji uprkos obećanjima da će ukinuti partijska preduzeća nastavljaju da zapošljavaju svoje članove, „razvijaju apatiju kod mladih i izgradnju negativnih društvenih i moralnih vrednosti, suprotnoj odlikama savremenog demokratskog društva i uređene države“.

AUTOR: BETA – OBJAVIO DANAS  /link/

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content