Home » KAMPANJE » DIREKTORU KLINIČKOG CENTRA SRBIJE
DIREKTORU KLINIČKOG CENTRA SRBIJE

DIREKTORU KLINIČKOG CENTRA SRBIJE

Živorad Mrkić i Mirjana Baucal, sindikalni aktivisti Novog sindikata Zdravstva KC Srbije, koji su u sastavu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, poslednjih dana su na udaru mobinga od strane direktora Kliničkog centra Srbije, profesora dr. Miljka Ristića.  Ako je ovo osveta zbog nedavno održanog štrajka glađu u Kliničkom centru Srbije, onda ni Udruženi sindikati Srbije „Sloga“  neće sedeti skršetnih ruku!!!  Za početak dopis…

DIREKTORU KLINIČKOG CENTRA SRBIJE

 Prof.dr.Miljko Ristić

 

Poštovani profesore,

Obavešteni smo da se u ustanovi kojom rukovodite dešavaju stvari koje se odnose nepovoljno na naše predstavnike Novog sindikata zdravstva KC Srbije,koji su u sastavu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Obraćamo Vam se u ime Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u cilju zaštite pomenutog sindikata i upozoravamo da smo spremni da preduzmemo sve mere i akcije radi zaštite naših članova i aktivista.

Naime, reč je o tome da je predsedniku Novog sindikata KCS,članu predsedništva USS Sloga Živoradu Mrkiću,kao i članu Izvršnog odbora Novog sindikata KCS,i članici predsedništva USS Sloga Mirjani Baucal, data  protivzakonita Ponuda za izmenu ugovornih uslova rada aneksa ugovora br.4686 od 30.07.2013god.i Ponuda za izmenu ugovornih uslova rada aneksa Ugovora broj 4687 od 30.7.2013god.

Prvenstveno  prekršili ste odredbe Zakona o radu čl.18,19,188,Konvenciju br.135 Međunarodne organizacije rada (MOR),Posebni kolektivni ugovor za zdravstvene ustanove RS čl.134 st.1 i Pojedinačnog kolektivnog ugovora za Klinički centar Srbije.

Ovim putem zahtevamo od Vas da povučete nezakonite navedene Ponude aneksa Ugovora o radu u najkraćem roku i time sprečite niz akcija koje će biti preduzete u skladu sa Zakonom u cilju zaštite naših članova i aktivista

U Beogradu, 05.08.2013god.                                                                                                                                                                              

predsednik, Željko Veselinović

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top