Home » OBAVEŠTENJA » Železara ne može da bude pokusni kunić!
Železara ne može da bude pokusni kunić!

Železara ne može da bude pokusni kunić!

Beograd, 4. mart 2015. (Izvor – Novosti dana Radio Beograda) — U petak 6. marta ističe rok za dostavljanje ponuda za upravljanje smederevskom Železarom.

Kompanija Esmark, koja je nakon višemesečnih pregovora sa Vladom Srbije odustala od njene privatizacije, najavila je da je sada zainteresovana da upravlja njome sa ciljem njene privatizacije do juna sledeće godine.

Ministar privrede Željko Sertić je rekao da ta američka kompanija može pod istim uslovima da dostavi svoju ponudu za upravljanje koji važe i za sve druge zainteresovane firme, pod uslovom da plati onaj deo po kome je konkurs raspisan i potpiše ugovor o tajnosti.

Za stručnu javnost povratak Esmarka nije dobra vest, budući da loša iskusta iz jednog aranžmana ne treba prenositi u drugi.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović je kazao da Esmark nema reference na osnovu kojih bi se mogli prihvatiti uslovi te kompanije da upravlja Železarom.

„Firma koja je osnovana 2014. godine sa sedištem u Amsterdamu i nema apsolutno nikakve veze sa američkim Esmarkom, ne može da bude ozbiljna firma koja može da upravlja fabrikom, pogotovu što su sa njom vršeni pregovori mesecima“, rekao je Veselinović.

„Sada se pojavljuju kao neko ko može da ponudi kvalitetan menadžment. Železara ne može da bude pokusni kunić“, istakao je za Radio Beograd čelnik Sloge.

U usluge amerikanaca nema poverenja ni savetnik za ulaganja Mahmut Bušatlija, a prema njegovim rečima poštovanje poslovnih običaja mora da bude osnovna referenca za svaku kompaniju koja hoće da upravlja Železarom.

On je rekao da ne zna na koji bi to način garantovao Esmark, u situaciji kad treba da upravlja, a predhodno nije bio u stanju da to uradi kroz privatizaciju.

„Dobra praksa koorporativnog upravljanja nalaže da predhodna isustva koja nisu dobra ne treba unositi u nove dilove“, smatra Bušatlija.

Informativna služba

 

Više i detaljnije o ovoj temi možete poslušati i u prilogu…

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top