Home » OBAVEŠTENJA » Završene 10. Radničke sportske igre USS “Sloga”

Završene 10. Radničke sportske igre USS “Sloga”

U nedelju 29. septembra, u poznatom grčkom letovalištu Pefkohori završene su desete po redu Radničke sportske igre Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

U sportskim nadmetanjima koja su započela 24.septembra, najbolje rezultate u generalnom plasmanu osvojili su članovi sportskih ekipa Sindikata Aerodroma Beograd, koji su bili i najbrojniji.

Sledi ekipa sindikata “Sloga Kuper Tajer Kruševac”, zatim “Leoni”, “Dom zdravlja Šabac”, “Krušik Valjevo”…

Inače, učešće je uzelo blizu 400 učesnika iz 30-ak različitih kompanija i preduzeća, iz 20 gradova Srbije.

Prema rečima učesnika sportskih igara, nadmetanja su protekla u takmičarskom duhu i bez većih sportskih povreda.

Tokom otvaranja igara učesnici su burnim aplauzom pozdravili svog kolegu i saborca Dragana Vulovića iz „JP EPS“, inače člana Predsedništva, koji je zbog teške povrede na radu ove godine bio sprečen da se sa svojom ekipom EPS-a takmiči. Njemu su svi učesnici poželeli što brži oporavak i izlazak iz bolnice, kao i povratak svakodnevnim aktivnostima.

U pauzama takmičenja održano je niz sastanaka gde je razgovarano o tekućim problemima sa kojima se radnici suočavaju na svojim radnim mestima, a dogovorene su i konkretne aktivnosti za određene sindikate.

Radničke sportske igre i ove godine bili su prilika da se članovi sindikata “Sloga” međusobno upoznaju i druže, ali i da nastave tradiciju prijateljstva i solidarnosti sa prijateljima i sindikalnom braćom iz najborbenijeg grčkog sindikata P.A.M.E.

Tako je 28.09.2019. godine održana i prijateljska košarkaška utakmica između članova sindikata SLOGA i PAME, u znak 20 godina prijateljstva i solidarnosti radnika. Više o ovome na: Događaj prijateljstva i solidarnosti radnika Grčke i Srbije

Nakon utakmice prijateljstva usledio je događaj na kome su oba tima nagrađena, dok su delagacije PAME i SLOGE međusobno razmenile prigodne poklone.

Predsednik „USS Sloga“ Željko Veselinović uručio je PAME prigodnu plaketu koju je primio G. Perros, zahvalivši PAME-u na njegovom internacionalizmu i solidarnosti istakavši da su PAME „naša braća

Za one koji nisu upoznati sa istorijom sindikata PAME, ističemo da je on osnovan 1999. godine, koja je bila i godina NATO bombardovanja Srbije, odnosno tadašnje Jugoslavije.

Jedna od prvih aktivnosti tog sindikata bilo je organizovanje velikog skupa podrške protiv bombardovanja gde se u Atini okupilo više od milion Grka.

Podrška je ovog sindikata nastavljena u vidu prikupljanja i slanja pomoći našem narodu, a nastavljena je i kroz sindikalnu solidarnost i saradnju sa Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“.

Upravo ovo je bio i povod da se na dodeli pehara i plaketa uspešnim ekipama iz sindikata „Sloga“ i sindikatu PAME dodeli priznanje bratskog sindikata.

Dodajemo da je 24.septembra delegacija sindikata Sloge učestvovala na skupu podrške sindikatu PAME koji je organizovao u Solunu protest protiv vladinih zakona kojim se unižavaju prava radnika Grčke. Više o ovome na : Masivan, militantni odgovor grčkih radnika na račun vlade (VIDEO – FOTO)  

Informativna služba

 

DEO FOTO GALERIJE

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content