Home » OBAVEŠTENJA » Masivan, militantni odgovor grčkih radnika na račun vlade (VIDEO – FOTO)

Masivan, militantni odgovor grčkih radnika na račun vlade (VIDEO – FOTO)

 

Željko Veselinović , pozdravio je veliki broj okupljenih i izrazio svoju podršku za borbu protiv nove anti-radničke vlada Grčke. Kako je rekao, u Srbiji su radnici podjednako zlostavljani i bore se protiv vlade, poslodavaca, žutih sindikata. i naglasio: „To je teška trka, ali uvereni smo da ćemo pre ili kasnije pobediti. Zajedničkom borbom postajemo jači. „

Atina, 25.09.2019. – Grčki nezadovoljni radnici juče su borbeno u Solunu odgovorili protiv vladinog zakona masovnim učešćem u štrajku i skupu PAME-a, protestujući protiv njihove odluke da pojačaju borbu novim akcijama i štrajkom početkom oktobra.

Štrajku na Kipu u Venizelosu prisustvovali su masovno radnici iz raznih javnih i privatnih sektora i radnih mesta koji su prkosili terorističkoj orgiji i zajedno sa svojim sindikatima borili se za uspeh štrajka.

Štrajku su se pridružili radnici u industriji, trgovini, uslugama, učitelji zajedno s ELME-om, inicijativama za alternative, radnici zaposlene u opštinama udruženim u sektorski sindikat županija, zaposlenici u bolnicama, EYATH, ljudi koji traže posao, studenti, studenti i studenti koji se bore paralelno sa radničkim pokretom.

Skup je pozdravio Željko Veselinović , predsednik Sindikata SLOGA Srbije. Multilateralna delegacija sindikata nalazi se na Halkidikiju za prijateljsku utakmicu Grčke i Srbije, koju su organizovali PAME i SLOGA, u sklopu balkanskih inicijativa za prijateljstvo i solidarnost radnika.

Inicijativa koja se odvija u okviru 20. godišnjice imperijalističke intervencije SAD-NATO u Jugoslaviji i 20. godišnjice uspostavljanja PAME.

Željko Veselinović , pozdravio je velika broj okupljenih na štrajku i izrazio svoju podršku za borbu protiv novoe anti-radničke vlada Grčke. Kako je rekao, u Srbiji su radnici podjednako zlostavljani i bore se protiv vlade, poslodavaca, žutih sindikata. i naglasio: „To je teška trka, ali uvereni smo da ćemo pre ili kasnije pobediti. Zajedničkom borbom postajemo jači. „

Glavni govornik na skupu bio je George Karagiannis , predsednik Grafičkog udruženja grafičkih osoba središnje Makedonije. Iz koraka spajanja, osudio je ogranak sindikalne mafije GSEE na Halkidikiju (Halkidiki radnički centar) zbog ometanja postupaka i isključenja klase.

Pozvao je radnike da se jave i organiziraju borbu „za inkrementalne ugovore, zdravstvene i sigurnosne mere, rad na pravima “dostojanstven život“. Kako bi se sada rešili zakona o pobačaju, skandal zbog kojeg je zakon o investitorima zakon.

Sljedeće dane nastavljamo sa Generalnim skupštinama i sastancima na radnom mjestu na svakom radnom mjestu. Eskaliramo novom neaktivnošću početkom oktobra. “

Uslijedila je militantna ulica na ulicama grada pod vodstvom Makedonija-Trakija, parolama poput: „Njihov razvoj ruši naše živote, naša organizacija i bori se protiv našeg odgovora“,

„Dole sa štrajkom, nećemo ga dati poslodavcu ».

Od jutra do štrajka

Opširnije na prilogu Grke TV: https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/202171/maziki-mahitiki-apantisi-ton-ergazomenon-enantia-sto-polynomoshedio-tis?fbclid=IwAR1QRm1TgYyriy56iIC6sCY_uzuRN_rnan98iHGF6W3vcdRo8g7fpsCOkSs

 

 

 

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*