Home » OBAVEŠTENJA » Otkaz profesorkama je politički progon autoritarne vlasti

Otkaz profesorkama je politički progon autoritarne vlasti

Beograd, 16.09.2019.godine – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju progon dve profesorke Gimnazije u Beloj Crkvi, Marije Petrović Stanković i njene trudne koleginice Mirjane Mitrović koje su ostale bez posla, pošto su odbile ucene da u slobodno vreme treba da se bave „botovanjem“ i idu na političke mitinge.

Svedoci smo da su vlast i njeni sledbenici ušli u fazu stranačkog fanatizma, jer za ono šta smo mislili da je završeno sredinom 20 veka i uništavanju fašizma kao ideje, u Srbiji danas poprima oživljavanje u najgorem mogućem obliku, u udaljavanja sa posla i socijalnom pogromu ljudi koji ne žele da se bave politikom.

Za Udružene sindikate Srbie “Sloga ovakvi postupci su školski primer političkog progona netransparentne i autoritarne vlasti i povratak u ružnu prošlost koja je obeležila istorija pod dikataturama.

Zato, imamo pravo da javno postavimo pitanje treba li da se bojimo za svoju budućnost i šta je sledeće?  Da li je to neko novo nošenje traka, prinudni rad, ograničen pristup hrani, životnim potrepštinama ili možda hapšenja i zatvaranje onih koji ne misle i razmišljaju na način kako razmišlja današnja vlast!?

Na kraju, imamo poruku za sve one koji danas ostrašćeno i u ime vlasti vrše pritisak i ucenjuju radni narod da moraju da shvate da imaju veliku odgovornost, te im savetujemo da ne ponavljaju greške iz prošlosti, da se ne iživljavaju nad ljudima i njihovim sudbinama, jer će morati kad tad da odgovaraju za svoje nehumane i ponižavajuće postupke prema čoveku kao ljudskom i humanom biću.

 

 Informativna služba “USS Sloga“

POVEZANO: Bela Crkva: Profesorke u gimnaziji dobile otkaz jer nisu želele da budu botovi

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*