Home » OBAVEŠTENJA » Nikola Erić koji je dobio otkaz u ZZZR-u biće vraćen na posao

Nikola Erić koji je dobio otkaz u ZZZR-u biće vraćen na posao

Predsednik sindikata „Sloga“ u „Zastava – Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika“ u Kragujevcu Nikola Erić koji je dobio otkaz u toj ustanovi biće vraćen na posao, rekao je novinarima direktor ZZZR-a Antonio Dimitrovski, posle sastanka sa delegacijom sindikata.

Ispred zgrade ZZZR-a danas je u 11 časova održan protest sindikata u kome su učestvovali predsednik sindikata „Sloga“ Željko Veselinović, predsednici gradskih sindikata „Samostalnog“ i „Nezavisnosti“ kao i sindikalci iz „FCA“ i komunalnih preduzeća.

Jugoslav Ristić

Posle protesta je na inicijativu sindikata održan sastanak sa direktorom Zavoda koji je trajao više od sat vremena.

Dimitrovski je posle sastanka rekao novinarima da će Erić biti vraćen na posao, ali i da će biti kažnjen na drugi način, ne otkazom.

„Razgovor je bio pun razumevanja sa obe strane. Erić je shvatio gde je pogrešio i ljudski i hrišćanski je oprostiti neke stvari za nekoga ko je dobar radnik“, rekao je Dimitrovski.

Erić je rekao za agenciju Beta da je dobio otkaz jer je navodno povredio radnu disciplinu kršeći kodeks ponašanja, time što je pustio 12. juna na Fejsbuku snimak sastanka sindikalaca sa direktorom Zavoda.

„Ja sam optužen da sam uživo preko Fejsbuka prenosio sastanak kome sam prisustvovao, što nisam učinio. Okrivljen sam da sam ugrozio firmu, naneo joj materijalnu štetu i krivično me gone“, rekao je Erić koji u Zavodu radi oko 20 godina.

Erić je rekao da je najpre dobio upozorenje, a onda 4. septembra i otkaz ugovora o radu.

Naveo je da otkaz razume kao „revanšizam“ direktora protiv koga je sindikat podneo krivičnu prijavu jer je zbog neodgovornosti rukovodstva ta ustanova letos ušla u postupak likvidacije.

Zbog otkaza Eriću kao i pritisaka na njegovu zamenicu Gordanu Živanović iz sindikata „Sloga“ koja je morala sama da da otkaz, danas je održan protest ispred ZZZR-a.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović je rekao na protestu da je otkaz Eriću „nešto nečuveno i nezabeleženo“ i da je direktor krenuo u „čistku“ svih onih ljudi koji mu „prave probleme“.

Željko Veselinović

Veselinović je rekao da umesto da direktor nagradi sindikalce koji su se borili da se zaustavi likvidacija Zavoda u kome se leči 35.000 pacijenata i sačuva više od 200 radnih mesta, on ih optužuje i kažnjava.

On je posle sastanka sa direktorom Zavoda novinarima rekao da je ustanovljeno da je u obostranom interesu da se nađe kompromis i u narednom periodu Erić bude vraćen na posao.

Sindikalna solidarnost

Izvor: Beta, Glas Šumadije, Sloga

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*