Home » OBAVEŠTENJA » Nek me tuži ako sme – ovako je Vesić opljačkao Beograd || Sindikalni vođa Veselinović

Nek me tuži ako sme – ovako je Vesić opljačkao Beograd || Sindikalni vođa Veselinović

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, koju vodi i uređuje Dejan Petar Zlatanović, bio je predsednik sindikata „Sloga” i član Saveza za Srbiju, Željko Veselinović.

Tema emisije je bila korupcija u Gradskom saobraćaju Beograd i u gradu Beogradu, kao i koruptivne radnje zamenika gradonačelnika Beogra, Gorana Vesića.

„Ukoliko se nastavi praksa da se što veći broj linija daje privatnim prevoznicima, onda je prosto jasno da GSP ne može da opstane. Kao odbornik u Skupštini Grada Beograda tvrdim da kada je rađen rebalans gradskog budžeta, 16 milijardi dinara se davalo privatnim prevoznicima, a osam milijardi GSP-u, koji ima 5 i po hiljada zaposlenih radnika, koji je gradska firma, kojem je osnivač grad Beograd i koji po logici treba da dobija više novaca, a ne da dobija duplo manje sredstava od privatnih prevoznika”, rekao je u emisiji Veselinović.

On je dalje dodao da je u pitanju najverovatnije veliko pranje novca, kao što je i trenutno aktuelno rekonstrukcija Trga Republike u centru Beograda. „Svim poslovima kojim rukovodi Goran Vesić, sigurno u nečije ime, sve je pranje novca i otimanje od građana. Ukoliko se ta ekipa ne ugradi u svaki posao 50 do 60 % kao i da nisu radili. To možemo videti i po Trgu Republike, pasareli, asfaltiranju i prepravkama gradskih ulica i itd. Naš izvor, iz firme koja asfaltira ulice po Beogradu, tvrdi nam da kada treba da se stavi podloga ispod asfalta od pola metra, oni stave od trideset santimetra; a ako treba da se stavi debljina asfalta deset santimetra oni stave 6 ili sedam centrimetra”, istakao je lider Sindikata „Sloga”, Željko Veselinović, a zatim zaključio: „I sada ako uzmemo površinu te ulice, koliko je dugačka i koliko se radi vrlo lako se može zaključiti koliko se tu ukrade. To je ogroman novac. Kada asfaltirate takvu ulicu ona na prvi pogled deluje okej, da bi posle par meseci, nakon prvih kiše utonula. Oni zatim iduće godine renoviraju otponovo tu ulicu čineći da su rekonstrukcije saobraćajnica u Beogradu jedan bunar bez dna iz kojeg se talno isisava novac građana.” A šta je još rekao u emisi sindikalac Veselinović pogledajte u video klipu gore, pa sami donesite zaključak koliko je u svojim tvrdnjama bio u pravu kada je u pitanju korupcija u srpskoj prestonici, Beogradu.

Intervju je snimljen u prostorijama medijske kuće „Centar”, (Zgrada „Borbe”, Trg Nikole Pašića 7, Beograd).

Ako vam se sviđaju emisije, lajkujte Fejsbuk stranicu – https://www.facebook.com/centar.medij…. i pretplatite se na  Jutjub kanal: https://www.youtube.com/channel/UCP8K… ili stupite u kontakt na telefon: 064/2424123

 

 

 

 

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*