Home » OBAVEŠTENJA » Nikola Erić od sutra je na svom radnom mestu

Nikola Erić od sutra je na svom radnom mestu

Direktor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u Kragujevcu dr Antonio Dimitrovski potpisao je danas odluku kojim se stavlja van snage Rešenje o otkazu Ugovora o radu predsedniku Sindikata Sloga u toj ustanovi Nikoli Eriću.

Nikola Erić će već od sutra biti ponovo na svom radnom mestu u Zavodu, gde je zaposlen kao viši radiološki tehničar.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” današnju odluku direktora Dimitrovskog ocenjuju kao odgovornu, razumnu i kompromisnu odluku dogovorenu na sastanku 12.09.2019. godine između njega kao direktora i predstavnika sindikata, u kome su između ostalog posredovali predsednik Sloge Željko Veselinović i predsednik Sinidikata zdravstva i socijalne zaštite “Sloga” Predrag Đurić.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” se zahvaljuju svima koji su Nikoli Eriću pružali podršku, od pojedinaca, stranaka, a posebno kolegama iz Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, UGS Nezavisnosti i sindikata Fiata.

Podsećamo, nakon što je maja ove godine Agencija za privredne registre pokrenula postupak za likvidaciju Zavoda zbog nedostavljanja završnog računa tri godine zaredom, sindikat “Sloga” je u saradnji sa drugim sindikatima te ustanove organizovao protest i potpisivanje peticije, nakon čega se odustalo od likvidacije, jer je Grad Kragujevac po hitnom postupku ušao u rebalans i obezbedio novac.

U Beogradu 01.10.2019.godine

Informativna služba “USS Sloga“

 

 

 

 

 

.

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*