Home » OBAVEŠTENJA » Događaj prijateljstva i solidarnosti radnika Grčke i Srbije

Događaj prijateljstva i solidarnosti radnika Grčke i Srbije

Izvor: PAME

Foto: PAME

U duhu druženja i solidarnosti, u subotu 28. septembra u Pefkohoriju, na Halkidikiju održana je košarkaška utakmica između timova sindikata PAME iz Soluna i USS SLOGA iz Srbije.

Druženje je održano je u kontekstu balkanskih inicijativa za prijateljstvo i solidarnost radnika, a povodom 20. godišnjice NATO intervencije u Jugoslaviji.

Član Izvršnog sekretarijata PAME-a George Perros se u kratkom obraćanju zahvalio Sindikatu SLOGA-i na solidarnosti i podršci u borbi grčkih radnika i naglasak da se obeležava 20. godina od  osnivanja PAME-a, godišnjice koja se poklopila sa brutalnom intervencijom NATO u Jugoslaviji.

„U tim teškim vremenima“, rekao je Perros, grčki narod je bio uz targetirani narod Jugoslavije. Prva misija PAME-a bila je na mostovima Jugoslavije zajedno sa našom braćom. Ova internacionalna solidarnost PAME važno je sredstvo za radnike Grčke i vaše zemlje. “

G. Perros se osvrnuo na važnost solidarnosti i zajedničke akcije i borbe radnika svih zemalja protiv zajedničkog protivnika, poslovnih grupa koje eksploatišu radnike, anti-radničke vlade i korumpirane sindikate, posebno imperijalizam koji ubija i stvara siromaštvo i izbeglice.

„Ali imamo moćno oružje, rekao je. Prijateljstvom i solidarnošću ojačajmo zajedničku borbu za svet bez siromaštva, nezaposlenosti i imperijalističkih ratova. Za svet bez eksploatacije. Da biste imali priliku da živite bolje,  Živela SLOGA! Živeo PAME! Živela radnička klasa Grčke i Srbije! “

Nakon tog događaja održan je sastanak između delegacije Izvršnog sekretarijata PAME-a, i SLOGE, na kome se razgovaralo o položaju i uslovima rada u svakoj od zemalja sa akcentom na štrajk 2. oktobra u Grčkoj.

Košarkaška utakmica je završena pobedom SLOGE, ali su obe ekipe dobile aplauz prisutnih, a održan je  turnir tegljača (nadvlačenja konopca)

 

PAME zahteva revanš u Beogradu nakon poraza grčke ekipe u košarci

Fotografije na: https://www.flickr.com/photos/141955787@N05/albums/72157711100986777

 

 

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*