Home » OBAVEŠTENJA » Vratiti Nikolu Erića odmah i bez uslovljavanja na posao!

Vratiti Nikolu Erića odmah i bez uslovljavanja na posao!

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju od direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u Kragujevcu (ZZZZR) dr.Antonia Dimitrovskog da odmah postupi u skladu sa dogovorom sa sastanka od 12.09.2019. godine između njega i predstavnika sindikata i da predsednika sindikata Sloga, Nikolu Erića odmah i bez uslovljavanja vrati na posao.

Direktor Dimitrovski je nakon pomenutog sastanka obavestio javnost i to pred kamerama da će Nikola Erić predsednik sindikata Sloga u toj ustanovi biti odmah vraćen na posao, istakavši da je to “ljudsko i hrišćansko“, da je Erić “dobar radnik”, ali da se kao sindikalni funkcioner tokom letošnjih dešavanja “nije najbolje snašao” i da je bilo nekih dezinformacija koje su njega kao direktora i čoveka pogodile.

Međutim, 20. septembra, osam dana kasnije, Dimitrovski menja mišljenje i uslovljava nekakvim čudnim zahtevima za izvinjenjima, tako što sindikata traži i kažnjavanje Erića zbog navodnih „grehova“ koje je prema njegovom mišljenju Erić počinio tokom letošnjih protesta.

Očigledno je da dr.Dimitrovski ne poznaje ništa od „hrišćanskog i ljudskog“ na šta se pozivao, jer se dogovor i rečeno poštuju, a ne naknadno ucenjuje. Posebno jer odlazi na godišnji odbor kako bi se Erić dalje ponižavao, a njegova porodica nastavila da trpi.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” ovim putem jasno stavljaju do znanja direktoru Dimitrovskom da se neće izvinjavati zbog sindikalne aktivnosti i na način kako je to osmislio, jer je Nikola Erić pre svega čovek, a ne podanik nekoga koji je možda umislio da je rukovodećom funkcijom dobio moć da unižava ljude i njihove porodice.

Sa tim u skladu USS Sloga će nakon što je Glavni odbor Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ doneo odluku o radikalizaciji protesta, kolegi Eriću, koji je i član Glavnog odbora USS Sloga pružiti svu podršku u nastavku borbe za vraćanje na posao.

Podsećamo, nakon što je maja ove godine Agencija za privredne registre pokrenula postupak za likvidaciju Zavoda zbog nedostavljanja završnog računa tri godine zaredom. Aktuelni direktor Zavoda dr Antonio Dimitrovski (kadar vladajuće Srpske napredne stranke), propustio je naknadni rok od 90 dana da ispravi propust svojih prethodnika i time doveo ustanovu u process likvidacije.

Sindikat “Sloga” je u saradnji sa drugim sindikatima te ustanove organizovao protest i potpisivanje peticije, nakon čega se odustalo od likvidacije, jer je Grad Kragujevac po hitnom postupku ušao u rebalans i obezbedio novac za regulisanje svih dugova prema zaposlenima i poveriocima.

U Beogradu 27.09.2019.godine

Informativna služba “USS Sloga“

Odluka Glavnog odbora Sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“

 

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*