Home » OBAVEŠTENJA » ZAKONI KOJI SE DONOSE SU ANTIRADNIČKI PA I ZAKON O ŠTRAJKU
ZAKONI KOJI SE DONOSE SU ANTIRADNIČKI PA I ZAKON O ŠTRAJKU

ZAKONI KOJI SE DONOSE SU ANTIRADNIČKI PA I ZAKON O ŠTRAJKU

Sloga neće podržati Nacrt zakona o štrajku i potrudiće se da ne uđe u skupštinsku proceduru – poručio je radnicima Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Oštro kao i uvek!

Oštro kao i uvek!

Veselinović je dnevnom listu “Danas” rekao da je tokom 2011. godine postojao predlog zakona o štrajku o kome smo se mi kao sindikat u velikoj meri izjasnili, a onda je taj predlog povučen i umesto njega je donešen sadašnji nacrt.

“ Sve je to urađeno veoma brzo i zbog toga je aktuelni predlog konfuzan. Mnoge njegove odredbe su potpuno nejasne i samim tim nanose mnogo štete i sindikalcima i poslodavcima. Stav „Sloge“ je da su svi zakoni koji se donose u ovom trenutku, naročito zakon o radu, antiradnički, pa je takav i Nacrt zakona o radu. Cilj je da se donošenjem takvih akata ospore osnovna prava radnika u Srbiji i da se oni bukvalno dovedu u robovski položaj “- naglasio je prvi čovek Sloge .

Više u Danasu / http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/ne_odgovara_ni_radu_ni_kapitalu.4.html?news_id=264691/

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top