Home » OBAVEŠTENJA » ODRŽANA DRUGA JAVNA RASPRAVA O NOVOM ZAKONU O ŠTRAJKU
ODRŽANA DRUGA JAVNA RASPRAVA O NOVOM ZAKONU O ŠTRAJKU

ODRŽANA DRUGA JAVNA RASPRAVA O NOVOM ZAKONU O ŠTRAJKU

Druga javna rasprava, od ukupno tri, Nacrta predloga zakona o štrajku, održana je juče u Nišu, u prostorijama Regionalnog centra za obrazovanje. Predstavnici Udruženih sindikata „Srbije“ su ponovo oštro uputili sve zamerke na Nacrt i ukazali na sve štetne posledice po radnike koji mogu nastati usvajanjem predloženog u načelu.

20130719_110651

Juče je u Nišu održana druga javna rasprava o Nacrtu zakona o štrajku koju je sačinila Radna grupa predstavnika Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Inspektorata za rad, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost i Unije poslodavaca Srbije.

Ni ovog puta kao i ranije u Novom Sadu, na raspravi o ovom veoma važnom radničkom zakonu se nisu pojavili predstavnici Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost, iako su njihovi predstavnici učestvovali u njegovoj izradi, što dovodi u sumnju njihovu iskrenost ili neku drugu nameru o kojoj ćemo moći da sudimo po završetku treće rasprave koja će se održati 31. jula 2013. godine, u prostorijama Palate „Srbija”, Novi Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 2.

Na Nacrt zakona koji je sačinila je ova Radna grupa, Zoran Martinović , državni sekretar Ministarstva za rad i socijalnu politiku je rekao da će predloženi zakon biti sredstvo u rukama zaposlenih, i poslodavci ne mogu od njega da očekuju ravnotežu, jer se podrazumeva da su oni proizveli razlog za štrajk.

Predstavnici Udruženih sindikata Srbije: Milan Petrić, Bojan Mitić, Dragan Mladenović i Jelena Milošević, argumentovano su obrazložili naše predloge i sugestije, tako da se iskreno nadamo  da će deo njih biti usvojen,  jer bi u protivnom  zakon mogao štetiti i radnicima i poslodavcima i državi.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ će svoj konačni stav o ovom zakonu doneti nakon završetka treće i poslednje rasprave koja će se održati 31. jula 2013. godine, u prostorijama Palate „Srbija” na Novom Beogradu.

Do tada, Složno!

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top