Home » OBAVEŠTENjA » ZAJEDNIČKOM SARADNjOM DO RADNIČKIH I LjUDSKIH PRAVA
ZAJEDNIČKOM SARADNjOM DO RADNIČKIH I LjUDSKIH PRAVA

ZAJEDNIČKOM SARADNjOM DO RADNIČKIH I LjUDSKIH PRAVA

Čačak, 27. april 2014. –  Predstavnici Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i Centra za ljudska prava Čačak,  održali su sastanak na kome je postignut načelan dogovor o budućoj zajedničkoj saradnji. 

drustvoNa sastanku, koji je održan u Čačku i čiji je domaćin bio Centar za ljudska prava, veoma lako i brzo su prepoznate zajedničke potrebe i razlozi za saradnju između dve organizacije, a dogovoreni su i konkretni oblici buduće saradnje u nekoliko pravaca zajedničkog delovanja.

Vladimir Radovanović, potpredsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, rekao je nakon sastanka da se rad Centra za ljudska prava  u mnogim segmentima prepliće sa radom sindikata, te je na obostrano zadovoljstvo  zaključeno da se ovom saradnjom delovanje obe organizacije proširuje i obogaćuje.

On je kazao i da su učesnici sastanka  zajednički ocenili  da su radna prava u Srbiji, kao deo korpusa opštih ljudskih prava, na veoma zabrinjavajuće niskom nivou i da je razmena iskustava, konkretna saradnja i organizovanje zajedničkih akcija prirodan odnos između ovakve dve organizacije civilnog društva.

Centar za ljudska prava Čačak predstavljali su predsednik Ljubiša Čkovrić i sekretar Milan Jovanović, a USS Slogu podpredsednik Vladimir Radosavljević i sekretar Regionalnog odbora Gornjeg Milanovca Milenko Nikolić.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju svoje članstvo i zainteresovane građane da se informiše o radu Centra za ljudska prava putem sajta: http://centarzaljudskapravacacak.blogspot.com/  i da u slučajevima saznanja o bilo kom obliku nepoštovanja osnovnih ljudskih prava iskoriste saradnju dve  organizacije i o tome obaveste Sindikat  ili direktno Centar.

INFORMATIVNA SLUŽBA USS SLOGA

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Rade Đorđević

    :“Quod ab initio vitiosum est non potest tractu temporis convalescere“ – „Ono što je nevaljano od početka ne može se osnažiti protokom vremena.“ Ili još prostije: „Što se grbo rodi, vreme ne ispravi.“

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top