Home » OBAVEŠTENJA » POLICIJI SU POTREBNE REFORME
POLICIJI SU POTREBNE REFORME

POLICIJI SU POTREBNE REFORME

Beograd, 28. april 2014. – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i novi ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, održao je danas u sedištu Ministarstva unutrašnjih poslova na Novom Beogradu oproštajni koktel sa zaposlenima i sindikatima i tim simboličnim činom napustio čelnu poziciju ministarstva na kome je bio šest godina.

koktel-dacic

Za Sindikat policije „Sloga“ Dačić će ostati upamćen kao prvi ministar u istoriji srpske policije koji je sa svojim zaposlenima i sindikatima uveo instituciju opipljivog socijalnog dijaloga i potpisao prvi kolektivni ugovor koji bliže i dalje uređuje odnose između poslodavca i zaposlenih i obrnuto, ali i ministra koji nije imao snage, ili mogućnosti da u šest godina svog mandata izvrši suštinske reforme u radu policije, u skladu sa novonastalim izazovima nakon promene društveno političkog sistema.

Od novog ministra policije Nebojše Stefanovića očekujemo da to ispravi i da rad policije uskladi sa potrebama profesije, ojača kvalitetniju saradnju između direkcije policije i samog ministarstva, izvrši potrebne kadrovske promene i na čelna mesta ministarstva postavi obrazovane i školovane policajce, kako se nebi događalo da umesto kvalitetnog policijskog kadra unutar ministarstva kao celine imamo male bezbednosne feude koji su se često uzdizali iznad svojih ovlašćenja.

Takođe, očekujemo nastavak saradnje sa sindikatima i implementaciju kolektivnog ugovora kao jedinog mogućeg održivog rešenja i polazne tačke za borbu protiv korupcije unutar svojih redova, uz veću kontrolu i reviziju imovine policijskih funkcionera, koji su na iznenađenje ogromne većine zaposlenih tokom poslednjih godina došli do sumnjivog bogatstva koje se najviše ogleda u izgrađenim kvadratima i netransparentnoj podeli državnih stanova van svih protokola.

Ovo je itekako važno jer se tiče same motivacije za kvalitetan rad zaposlenih u policiji i povratku narušenog autoriteta na relaciji policajac –starešina, a samim tim i jačanju poverenja građana u policiju kao njihovog bezbednosnog servisa.

INFORMATIVNA SLUŽBA

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top