Home » OBAVEŠTENJA » POTVRĐENA REPREZENTATIVNOST SINDIKATA SLOGA U ELEKTROPORECELANU

POTVRĐENA REPREZENTATIVNOST SINDIKATA SLOGA U ELEKTROPORECELANU

Gornji Milanovac, 26. april 2014. – Sindikat Sloga  Elektroporcelan Aranđelovac posle samo mesec dana od osnivanja dobio je reprezentativnost i postao većinski sindikat u jednom od najstarijih preduzeća za proizvodnju niskonaponskih i visokonaponskih izolatora, a poverenje u „Slogu“ sve više raste, rekao je Vladimir Radosavljević, potpredsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i koordinator Regionalnog odbora.

ep

Proizvod koji se pravi od zemlje!

Ovim su članovi Sindikata Sloge u ovom preduzeću dobili sindikat koji će biti spreman da u nastupajućem periodu zastupa prava radnika, posebno jer se očekuje nova privatizacija.

Inače, Industrija elektroporcelana Aranđelovac je do aprila prošle godine bila neuspešno privatizovana,  a stari vlasnik  radnicima duguje čak  14 plata.

Zbog lošeg poslovanja Agencija za privatizaciju je poništila ugovor i od  strane države je imenovan  novi direktor – predstavnik kapitala.

„Nadamo se dobroj i  uspešnoj privatizaciji i to je jedno od rešenja, s obzirom da  proizvodnja elektro izolatora ima budućnost  zahvaljujući bogatim prirodnim nalazištima u ovom kraju“, kaže Radosavljević.

On je kazao da postoji interesovanje od strane privatnog kapitala da se preduzeće kupi i da se nastavi puna proizvodnja nakon čega bi se radnicima isplaćivale redovne zarade.

Radosavljević je takođe i ocenio  da je država do sada pokazala nesposobnost da zaštiti svoje interese jer postoje sirovine koje ne ume ili ne zna da iskoristi.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content