Home » OBAVEŠTENJA » Vučiću, sirotinja nije društveni talog!

Vučiću, sirotinja nije društveni talog!

Beograd, 21.02.2019. – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jutrošnjem gostovanju na televiziji Prva prešao je sve granice pristojnosti prvog čoveka države i duboko uvredio sve one građane koji ga ne podržavaju jer ih je nazvao “društvenim talogom”.

Ističemo da je to nedopustivo, arogantno i ponižavajuće, s obzirom da je on pored predsednika svoje partije i predsednik svih građana Srbije.

On, Aleksandar Vučić, očigledno ne shvata da ovim zloupotrebljava svoj državnički položaj i da prekoračuje ustavna ovlašćenja. Srbija nije jednopartijska država i niko nema pravo građanima da brani svako političko i drugo delovanje u skladu sa zakonom.

Podsećamo predsednika da je Ustavom Srbija zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima. Predsednik države ne može vršiti drugu javnu funkciju ili profesionalnu delatnost i dužan je da se pridržava Ustava i da se u svemu povinuje propisima kojima se uređuje sukob interesa pri vršenju javnih funkcija.

Njegova gostovanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom gde vrlo arogantno iznosi niz neproverljivih podataka o takozvanoj ekonomskoj uspešnosti Srbije i stranim ulaganjima, bez adekvatnih sagovornika koji se bave ekonomijom i koji bi ga ozbiljno propitivali, ili vređa opoziciju ili neistomišljenike, za Udružene sindikate Srbije “Sloga” je “superhik politika”, po sistemu “oduzmi siromašnima, daj bogatima”.

Nadamo se da će svi oni koji žive od svog rada i koji se osećaju pogođeni što su siromašni i što ih predsednik vređa – shvatiti njegovu poruku i ohrabriti da u što većem broju izađu na ulice i protestuju zahtevajući svoja neotuđiva prava, a to su zarade i penzije dostojne za život, a ne “puko preživljavanje”, što je sada pravi ekvivalent za ekonomski uspeh aktuelne vlasti.

U Beogradu, 21.02.2019.godine

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*