Home » OBAVEŠTENJA » Visoke otpremnine podstiču prodaju Telekoma

Visoke otpremnine podstiču prodaju Telekoma

Zaposleni u „Telekomu” koji se odluče za socijalni program ne smeju imati otpremnine veće od 200 evra po godini staža, jer je visoka otpremnina najefikasniji način za bezbolno otpuštanje radnika, ali i slamanje otpora prodaji nacionalnog dobra, stav je Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

oie_transparentOpravdano sumnjamo da bi nakon privatizacije deo zaposlenih u Telekomu besplatno došao do vrednih akcija i visokih otpremnina, što nije fer prema ostalim radnicima u industriji koji su ostali i bez posla i bez otpremnina, ali i onima kojima se danas nudi 200 evra po godini staža, uz „dobrovoljno odricanje“ od neisplaćenih zarada kako bi im država povezala radni staž.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ se stoga pitaju, da li je borba protiv prodaje Telekoma iskrena i traže od države da se pred javnost izađe sa jasnim podacima o visini sredstava namenjenoj za socijalni program, kako se borba za njegovo očuvanje ne bi pretvorila u borbu za visoke otpremnine.

Smatramo da visokim otpremninama država opravdava restrukturiranje i prodaju, a sindikati pravdanje pred radnicima da su izvukli najbolje, dok će ceh takve vrste dogovora platiti svi građani Srbije koji su plaćanjem usluga izgradili to državno preduzeće.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

2 comments

  1. Najbolje je po Vama da nam ne daju ni dinar otpremine samo da nas otpuste ,neka komšiji crkne krava po našem,daj bože da nam daju 10000 eura po godini staža pa te pare uložimo u neke poslove i tako se zaposli još neki radnik,kada je Dinkić strancima davao po 10000 eura za zapošljavanje radnika svi ste ćutali a sad mnogo otpremine za radnike Telekoma kao da će mo mi te pare ako uznemo uopšte odneti sa nama,sramota

    • Nismo mi protiv otpremnina, naprotiv, mi smo da se Telekom očuva, a visoke otpremnine guraju firmu u prodaju. Drugo, objasni to onima koji od države nisu dobili ništa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content