Home » OBAVEŠTENJA » Konferencija socijaldemokrata

Konferencija socijaldemokrata

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović prisustvovaće konferenciji demokratskih i socijaldemokratskih partija iz Evrope i regiona zapadnog Balkana koja se održava u subotu, 7. novembra 2015. godine .

150px-PES-logoKonferenciju organizuju Demokratska stranka i Partija evropskih socijalista (PES).

Kako je ranije rečeno, na konferenciji će biti rukovodstvo Partije evropskih socijalista i demokrata, na čelu sa šefom poslaničke grupe socijaldemokrata u Evropskomparlamentu Đanijem Pitelom, predsednikom Partije evropskih socijalista Sergejem Staniševim, parlamentarcima Evropskog parlamenta i rukovodstvima regionalnih balkanskih partija koje su socijaldemokratski opredeljene.

Predsedništvo PES-a čine predstavnici najvećih evropskih partija levice i levog centra poput britanskih i holandskih laburista, nemačkih socijaldemokrata, socijalista iz Francuske, Španije, Portugala, Belgije…

Predsednik sindikata „Sloga” Željko Veselinović je jedan od savetnika predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića, koji je i na čelu Demokratske stranke.

Konferencija će se održati u beogradskom hotelu „Metropol“.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content