Home » OBAVEŠTENJA » VIDEO: Evropski socijalni model iz ugla radničkog pokreta: koliko je socijalna Socijalna Evropa

VIDEO: Evropski socijalni model iz ugla radničkog pokreta: koliko je socijalna Socijalna Evropa

Drugi panel, u okviru Konferencije „Socijalna Evropa – između vizije i stvarnosti“ koja je održana 27. oktobra 2015. godine u Beogradu,  u organizaciji Fondacije Fridrih Ebert i Međunarodnog centra Olof Palme, bila je posvećena evropskom socijalnom modelu iz ugla radničkog pokreta.

Učesnici debate su bili: Peter Sedenek, savetnik iz Evropskog saveza sindikata iz Brisela, Branislav Čanak, predsednik Ujedinjenog granskog sindikata „Nezavisnost“, Zoran Mihajlović, sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije, i Andrej Zorko, izvršni sekretar slovenačkog Saveza slobodnih sindikata.

Na Konferenciji su bili prisutni predstavnici vodećih srpskih sindikata: Saveza samostalih sindikata Srbije (SSSS), UGS“Nezavisnost“, Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ (USSS),Konfederacije slobodnih sindikata (KSS), i Industrijskog sindikata Srbije (ISS).

O tome šta se na debati pričalo, koja su pitanja postavljena učesnicima panela i kakve su odgovore dali – možete pogledati u nastavku, u video prilogu koji je napravila naša Informativna služba.

@Info Video

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*