Home » SLOGA VESTI » Veselinović: Onaj ko je kupio diplomu je lopov koji je ukrao nečije znanje

Veselinović: Onaj ko je kupio diplomu je lopov koji je ukrao nečije znanje

Predsednik USS Sloga Željko Veselinović rekao je gostujući u emisiji “Bez cenzure” na KTV Zrenjanin da su lažne diplome u Srbiji dostigle svoj vrhunac i da je sada za mnoge političare na vlasti jeftinije kupiti diplomu nekog sumnjivog fakulteta nego studirati legalno.

“Onaj ko je kupio diplomu je lopov koji je ukrao nečije znanje. Te ljude bi trebalo da bude sramota”, rekao je Veselinović.

Veselinović je tokom emisije koja se bavila temom obrazovanja ocenio da mi danas živimo u zemlji u kojoj na odgovornu funkciju možete staviti magarca ili kozu, ali da oni neće napraviti veću štetu od ovih koji su danas na položajima, koji prave kombinacije i na kraju sa položaja izađu bogatiji.

“Zato nam je potrebna solidarnost, empatija i promena sistema kako bi izašli iz sadašnjeg stanja”, rekao je Veselinović.

U emisiji su pored Veselinovića govorili dopisni član SANU i predsednik akademskog odbora za visoko obrazovanje, profesor Vladica Cvetković, i profesor Vasilije Petrović osnivač Katedre za odevne nauke i dizajn na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin” u Zrenjaninu, koji je nedavno otpušten sa radnog mesta redovnog profesora za užu naučnu oblast Tekstilne odevne nauke nakon 26 godina rada na fakultetu, a zbog sukoba sa dekankom fakulteta u Zrenjaninu prof. dr Dragicom Radosav.

Da li se diploma kupuje ili uči, kakvo nam je stanje u školstvu, u privredi, i gde su sindikati danas – pogledajte u nastavku :

 

 

 

IS

 

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content