Home » OBAVEŠTENJA » Među 100 najupečatljivih događaja: Paljenje kuće vojnom sindikalcu Sloge
Dejan Pavlović

Među 100 najupečatljivih događaja: Paljenje kuće vojnom sindikalcu Sloge

Portal Nova.rs izdvojio je 100 najupečatljivih događaja koji najbolje oslikavaju vladavinu aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića, njegovih partijskih i koalicionih saboraca. Ovo je 5. deo njihovog serijala čiji je cilj da sačuva od zaborava sve one događaje koji su mahom bezočno zataškavani, kako bi se vođa i njegova SNS održala na vlasti.

Predsedniku sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, Dejanu Pavloviću, prošle godine u maju zapaljen je bungalov u kome je živeo, a istraga i dalje tapka u mestu. Podsetimo, požar se dogodio u Surčinu, a u trenutku požara Pavlović je bio sam u kući.

“Dao sam intervju za list Svedok, malo pre vanrednog stanja gde sam pričao o vojsci, odlivu kadra, platama i itd. Jedan kritički intervju je bio. Posle toga iz Ministarstva odbrane su naredili da se protiv mene pokrene disciplinski postupak jer sam navodno vređao ugled pripadnika vojske, jer sam rekao da vojnik kosi travu tirmerom itd. Posle toga u vreme korone pisao sam krivične prijave nekim komandantima zato što su svojim nesavesnim komandovanjem doveli do toga da se na Pasuljanskim livadama 27 vojnika zarazi koronom. Prvo, jer je komandant bio u kontaktu sa direktorom bolnice u Ćupriji zato što nije otišao u samoizolaciju, a druga stvar – kad je imao ljude sa simptomima nije ih slao na testove, nego ih je terao da rade i obezbeđuju bolnicu. Posle toga sam pisao krivičnu prijavu komandantu u Valjevu, pa onda je pre neki dan predsednik Vučić bio u Jakovu da poseti neku jedinicu i tamo je pričao kako će vojska nastaviti da se snaži . Ja sam izdao jedno sapštenje gde sam ga pozvao, pošto je on pre tri godine kao premijer istu jedinicu posetio i obećavao veće plate i tri kompleta uniformi, da ispuni ona obećanja kad je bio premijer, pa tek tad da ispunjava ova nova obećanja. Posle toga su me zvali sa posla predpostavljeni i rekli mi da pazim šta pišem i da bi bilo pametno da se izvučem iz sindikata”.

Na pitanje da li misli da je to saopštenje jedan od uzroka zašto je kuća koju plaća do temelja izgorela i na koga sumnja, Pavlović kaže:

“Ja mislim da je to tako, ali istraga će pokazati šta se dogodilo. Ne sumnjam ni na koga, ali ovo verovatno ide nekome u prilog da se ne sazna prava istina o stanju u vojsci.

Kao što smo već naveli, istraga – stoji.

 

Opširnije na: Sve afere Aleksandra Vučića (5): Oliver, pevačica, špijun

 

 

 

 

 

 

 

….

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*