Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović obišao novosadsku štampariju “Dnevnik”
foto RTV

Veselinović obišao novosadsku štampariju “Dnevnik”

Beograd, 14. avgust 2014.godine — Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović obišao je juče u sklopu svojih redovnih aktivnosti novosadsku štampariju „Dnevnik“ koja je u sastavu “Dnevnik” Holdinga AD u restrukturiranju.

On je razgovarao sa članstvom i predstavnicima sindikata o aktuelnoj situaciji u ovoj najvećoj i najstarijoj novinsko-izdavačkoj kući u Vojvodini i upoznao se sa aktuelnim problemima zaposlenih.

Kao i svuda gde su preduzeća u restruktuiranju najveći akutni problem je neisplaćivanje zarada, kazao je Veselinović.

On je ukazao da se radnicima duguje više od 10 zarada i da su poslednju primili pre 4 meseca.

Prema rečima lidera “Sloge” zaposleni bi u narednom periodu mogli da očekuju isplatu zarada jer je dobio informacije da je pokrajina prodajom dela imovine u gradu obezbedila novac za “Dnevnik”, između ostalog i za njihove plate.

Predstavnici sindikata su bili zadovoljni informacijama koje su dobili, a takođe je dogovoreno da se u narednom periodu organizuje sastanak sa nadležnima iz Ministarstva privrede i Vlade Vojvodine kako bi se trajnije rešio njihov problem.

Štamparija “Dnevnik” je danas zavisno preduzeće u sastavu „Dnevnik“ Holdinga AD koji je vlasnik celokupne imovine.

„Dnevnik“ Holding AD je u vlasnistvu Republike i grada Novog Sada sa 82 odsto kapitala, dok je preostalih 18 odsto u vlasništvu AP Vojvodine.

Iz štamparskih mašina ove novinsko-izdavačke kuće u Vojvodini svakodnevno izlaze brojna dnevna, lokalna i nedeljna izdanja, kao što su: „Dnevnik“, „Hlas Ljudu“, „Libertatea“, „Ruske slovo“, „Vzlet“, „Poljoprivrednik“, „Lovačke novine“, „Dobro jutro“, „Riborevija“, „Neven“, „Mali neven“, „Opštinske novosti“, „Nedeljne novine“, „Kikindske“, „Kulska komuna“, „Sremske novine“, „Nina šeme“, „Male novine“, „Skandi“, „Mini skandi“, „Piramida“, „Ekstra piramida“, „Sekspres“, „Seks magazin“.

Pored novina i časopisa, štamparija se bavi i štampanjem roto romana, knjiga, monografija, prospekata, postera, kalendara, blokova i sveski.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*