Home » OBAVEŠTENjA » Nezavisni sindikat JKP Put Novi Sad pristupio “Slogi”
Nezavisni sindikat JKP Put Novi Sad pristupio “Slogi”

Nezavisni sindikat JKP Put Novi Sad pristupio “Slogi”

Novi Sad – Beograd, 14.avgust 2014.godine — Ono o čemu smo dugo vremena pregovarali i dogovarali se napokon završilo. Nezavisni sindikat JKP Put Novi Sad, inače većinski sindikat u ovom preduzeću, odlukom Skupštine sindikata pristupio je Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”.

Ovim se Udruženi sindikati Srbije “Sloga” nalaze nadomak reprezentativnosti u komunalnim preduzećima Novog Sada, čime će se nesumnjivo poboljšati i njihov budući pregovarački proces u ostvarivanju što boljih uslova rada i redovnijih isplata zarada.

“Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i predsednik Željko Veselinović su prepoznati kao beskompromisni borci za prava radnika, bez dlake na jeziku i oštrog stava po pitanju radništva u Srbiji, tako da je bilo logično da im se priključimo i damo svima nama dodatnu snagu”, rekao je Gojko Edemski, predsednik Nezavisnog sindikata JKP Put Novi Sad.

Inače, ovo nekada jako i uspešno Javno komunalno preduzeće je lošom poslovnom politikom dovedeno do ruba opstanka i same egsistencije radnika.

Zaposlenima se duguje isplata tri zarade, koje su i ovako smanjene i male, te i ne čudi što radnici nisu optimisti što se tiče budućnosti njihovog preduzeća.

Po završetku jučerašnjeg sastanka, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović i predsednik Nezavisnog sindikata JKP Put Gojko Edemski, zajedno su obišli radnike koji su na plus 36 stepeni popravljali ulice i dostavili im vodu i druge osvežavajuće napitke.

Veselinović je zatim sa predstavnicima novosadskih sindikata ”Sloge” obišao i zgradu u kojoj će Gradski odbor Novi Sad nakon godišnjih odmora otvoriti kancelariju za svoje članstvo.

Takođe, svi sindikati u Novom Sadu su osudili nedavni pokušaj puča u sindikatu od strane penzionera, sada već isključenih članova i dali punu i bezrezervnu podršku Željku Veselinoviću i rukovodstvu sindikata u daljoj borbi za prava radnika koja su danas na najnižem nivou.

Novosadski sindikati su nedvosmislenog mišljenja da penzioneri ne mogu kvaliteno voditi borbu za prava radnika jer nemaju jakog interesa, osim nastavka egzistiranja u sindikatu i primanja apanaže za njihov angažman što nije sporno, ukoliko je njihova uloga savetodavno kvalitetna, a ne kao sada upravljačka i dodvorivačka svakoj vlasti.

Sindikatima je potrebna nova sindikalna politika spremna da odgovori realnom vremenu u kome živimo, a ne politika zasnovana na idejama birokratije, nespremne na promene i rizik, ocena je novosadskih sindikalaca.

Informativna služba USS Sloga

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top