Home » OBAVEŠTENJA » Važno obaveštenje: Ministarstvo rada se neće mešati u unutrašnje uređenje sindikata

Važno obaveštenje: Ministarstvo rada se neće mešati u unutrašnje uređenje sindikata

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“  Željko Veselinović  razgovarao je danas sa Zoranom Lazićem, prvim pomoćnikom ministra rada Aleksandra Vulina.

Beograd, 6. avgust 2014. godine — Na upravo završenom sastanku koji je održan u zgradi Ministarstva, predsednik USS Sloga Željko Veselinović  je u prisustvu pravnog zastupnika sindikata ukazao pomoćniku ministra Laziću na ozbiljne probleme u komunikaciji  sa ministarstvom, kao i na neka tumačenja koja je on nedavno, 17. jula dao jednoj manjoj grupi isključenih članova, i koja je na osnovu toga pokušala razbijanje sindikata, njegovu diskreditaciju i vaninstitucionalnu smenu bez saglasnosti organa i članstva.

Veselinović  je ukazao da je to nesvakidašnji i nezabeleženi  pritisak na jedan sindikat, koji se može prema dosadašnjim parametrima oceniti kao pokušaj direktnog mešanja u njegovo unutrašnje uređenje, s obzirom da je takva vrsta nezakonite inicijative, a zatim i samog tumačenja njegove neuspele smene urađena neprofesionalno i mimo zakona.

Pomoćnik ministra Lazić je rekao da njegov posao nije da opstruiše sindikat, ali da je bilo izvesnih  propusta u administraciji i ekspediciji pošte sa pisarnice, te da je već sutradan, 18. jula ispravljena greška, i da je izdat novi dopis kojim se Ministarstvo rada proglašava nenadležnim kod unutrašnjeg uređenja sindikata i upisa u registar ovlašćenih lica za predstavljanje.

Takođe, dogovorena je i bolja komunikacija za naredni period, kao i dostavljanje konkretnih predloga na Zakon o sindikatima koji bi trebalo uskoro da se donese, a za koji su Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pokazali interesovanje, budući da on treba da donese jasna pravila oko registracije, uređenja  i načina utvrđivanja buduće reprezentativnosti sindikata.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, predsednik Željko Veselinović  i Glavni odbor se zahvaljuju celokupnom članstvu na dosadašnjoj nesebičnoj podršci i poverenju.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content