Home » SLOGA VESTI » Udruženje “BUNT- Sloga“ traži veće cene taksi usluga
Udruženje “BUNT- Sloga“ traži veće cene taksi usluga

Udruženje “BUNT- Sloga“ traži veće cene taksi usluga

Beogradsko udruženje nezavisnih taksista “BUNT- Sloga“ zatražilo je od Sekretarijata za javni prevoz Beograda da dozvoli korekciju, veću cenu taksi usluga do 30 odsto, jer su cene goriva, amortizacije i održavanja vozila, poreza i ostalih dažbina, toliko porasli da dovode u pitanje opstanak taksi prevoza u Beogradu.

Prihvatanjem ove inicijative delimično bi se rešilo pitanje ekonomskog statusa taksista, ali i građana kao krajnjih korisnika usluga.

Pored navedenog BUNT traži usklađivanje cena dva puta godišnje, i to svakog 6. i 12. meseca u tekućoj godini, po potrebi i češće ukoliko dođe do veće inflacije energenata, kao i da se takav način korekcije cena verifikuje kroz član 31. gradske odluke o taksi prevozu u gradu Beogradu i bude obavezujući bez prethodno potrebne inicijative bilo kog pojedinca ili organizacije.

BUNT je 18. oktobra uputio dopis Gradskoj upravi grada Beograda -Sekretarijatu za saobraćaj, sa zahtevom za sastanak sa sekretarom Predragom Lukićem na kojem bi mu ponudili svoja viđenja, predloge i rešenja, u cilju što boljeg regulisanja taksi prevoza u Beogradu.

– Očekujemo sastanak da gospodinom Lukićem, na kome bi mu izneli ključne probleme, od utvrđivanja broja vozila i vozača i njihovog usklađivanja sa studijom i gradskom odlukom u pogledu dozvoljenog broja taksi vozila na ulicama Beograda, do sankcionisanja nelegalnog prevoza putnika u javnom saobraćaju na svim nivoima (aplikacije, linijski taksi, sajtovi, agencije), kaže Žarko Popov iz BUNTA.

Beogradsko udruženje nezavisnih taksista (BUNT) od ove godine je pristupilo Udruženim sindikatima Srbije “Sloga”, a kao udruženje postoji od 2019. godine, kada su održali prvi protest i sa oko 400 vozila blokirali saobraćaj na Slaviji i okolnim ulicama, nezadovoljni radom Komunalne milicije i primenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top