Home » SLOGA VESTI » SEMINAR: Šta donosi novi Zakon o radu  

SEMINAR: Šta donosi novi Zakon o radu  

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” od 21. do 23. oktobra 2022. godine održali su na Zlatiboru još jedan seminar na temu “Zakona o radu“ koji je nedavno od strane opozicione grupacije “Ujedinjeni” u kojoj sindikat Sloga učestvuje podnet Skupštini Srbije na razmatranje.

Prezentacije na temu konkretnih odredbi iz novog Zakona o radu već drugu godinu zajednički organizuju Olof  Palme međunarodni centar i Udruženi sindikati Srbije “Sloga”.

Na prezentaciji su govorili i jedni od autora zakona; profesor radnog prava na Pravnom fakultetu u Kragujevcu Bojan Urdarević i profesor dr Mario Reljanović, naučni saradnik na Institutu za uporedno pravo u Beogradu, koji je i analitičar iz Centra za dostojanstven rad (CZR)

Predsednik USS Sloga i narodni poslanik Željko Veselinović, koji je otvorio skup, istakao je da je cilj ovakvih seminara detaljno analiziranje alternativnog zakona o radu kojim se na jedan potpuno novi način određuje pristup u neophodnosti donošenja novog zakona, jer se sa učesnicima razgovara i kroz primere ilustruje slučajevima iz prakse.

“Teme seminara su značajne su za sve poverenike Sloge i njihove najbliže saradnike , kako bi se znanje stečeno na ovakvim predavanjima prenelo svim članovima Sloge, ali i  svim radncima u cilju da se obezbedi dovoljna podrška da dođe do same njegove izmene u Parlamentu”, ističe Veselinović.

Udruženi sindikati Srbije Sloga su decembra prošle godine predstavili  javnosti Alternativni zakon o radu, koji su izradili najeminentniji stručnjaci za radno pravo i koji bi trebao da ispravi nedostatke važećeg i generalno poboljša položaj radnika u Srbiji.

U Zakonu su definisani i drugi, poput Zakona o agencijskom zapošljavanju, o štrajku, o inspekcijskom nadzoru, o socijalno-ekonomskom savetu i niz drugih pitanja.

Detalje iz zakona možete pogledati i preuzeti na sledećem linku: https://sloga.org.rs/alternativni-zakon-o-radu/

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top