Home » SLOGA VESTI » SRPSKI FEUDALIZAM: Sramno sedenje poslovođe u fotelji dok radnici rade

SRPSKI FEUDALIZAM: Sramno sedenje poslovođe u fotelji dok radnici rade

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju od nadležnih Skupštine grada Valjeva da se odmah smeni direktorka JKP „Vidrak“ i sankcioniše poslovođa (D.G) koji sedi u fotelji usred kružnog toka u Valjevu i nadgleda radnike tog preduzeća koji okopavaju zemlju, a koje se vidi na fotografijama koje masovno kruže društvenim mrežama.

Tražimo puno ime i prezime poslovođe (D.G) i njegovu smenu, jer je svojim ponašanjem osramotio JKP „Vidrak“, unizio celu Srbiju i sve njene radnike koji vredno rade i svojim teškim radom za mizerne i male zarade ostvaraju društveni BDP.

Sedenje u fotelji na javnom mestu dok radnici rade pokazuje da su javna preduzeća u Srbiji okupirana od strane lokalnih moćnika iz vlasti koji javno dobro shvataju kao svoju privatnu imovinu, svoje male feude, a zaposlene kao robove i manje vredna bića.

Ovakvim ponašanjem, ne idemo u budućnost, kako vlast tvrdi, već nas ovakvi besprizorni i sramotni likovi vraćaju u feudalizam i pitanje je kada će pored ovakvih poniženja doći i do fizičkog kažnjavanja radnika.

Ovim putem pozivamo sve zaposlene širom Srbije da nam sve slične i bahate slučajeve prijavljuju, da ih po mogućnosti dokumentuju, a sve kako bi protiv istih reagovali i podneli adekvatne prijave.  

Inače, JKP „Vidrak” u javnosti je odavno poznato po pitanju odvodjenja svojih zaposlenih na mitinge SNS-a, zloupotrebama u vezi socijalnog stanovanja, kupovine dva službena automobila, nabavke veš mašina i sumnjivim tenderima, o čemu je u javnosti već bilo reči.

Informativna služba

Fotografije preuzete sa Portala vamedia.info, preuzete sa Fejsbuka/M. Matić

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top