Home » OBAVEŠTENJA » Tužba protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića

Tužba protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića

Beograd, 28.05.2019. – Predsednik Sindikata Sloga GSP Beograd, Nebojša Aleksić, podneo je tužbu Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog iznošenja neistina o njemu i sindikatu koga on predstavlja u jednoj od emisija sa nacionalnom frekvencijom.

Vesić je gostujući na televiziji Pink u emisiji “Novo jutro”, 15. aprila ove godine izrekao niz neistina na račun našeg poverenika u JKP GSP, Nebojše Aleksića, poput toga da planira upade u to javno preduzeće, uruši ga destruktivnom politikom i da sve to radi po nalogu bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Pored toga Vesić je izneo neistinu i da Aleksić u JKP GSP Beograd ima poseban materijalni status i privilegije u odnosu na druge zaposlene i sve građane Srbije, čime mu je direktno pred ogromnim televizijskim auditorijumom narušio čast, ugled i poslovne kvalifikacije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zloupotrebio svoj položaj u interesu partije kojoj pripada zarad prikupljanja jeftinih političko-populističkih poena.

Za razliku od profesionalnog političara Gorana Vesića, Nebojša Aleksić je legitimni predsednik sindikata koji u okviru svojih ovlašćenja, u skladu sa Ustavom, zakonima i međunarodnim sindikalnim poveljama ima pravo da kritikuje loše poteze vlasti i odgovornih lica koja ta ista vlast postavlja u javnom preduzeću u kome on I njegove kolege članovi sindikata rade.

Mišljenja smo da je naš poverenik Nebojša Aleksić veliki trn u oku beogradskoj vlasti, jer ima hrabrosti da javno ukazuje na konstantno urušavanje GSP Beograd i prava zaposlenih, što dokazuje i kvalitet javnog prevoza u glavnom gradu koji je, nažalost, u konstantom opadanju broja vozača i broja angažovanih vozila na ulici.

Informativna služba

 

.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*