Home » OBAVEŠTENJA » Hoće li neko biti odgovoran za bežaniju?
Hoće li neko biti odgovoran za bežaniju?

Hoće li neko biti odgovoran za bežaniju?

Beograd, 24.05.2019.g  – Odlazak ruske firme „Spilit“ iz Vranja, čiji su vlasnici bukvalno pobegli i preko noći ostavili više od 300 radnika bez posla i u neizvesnosti ukazuje na veoma ozbiljan problem koji sledi srpskoj privredi zbog netransparentnosti i zloupotreba prilikom dodeljivanja novca iz budžeta za subvencionisanje stranih firmi i kompanija.

Očigledno je da su poslovni motivi nekim stranim firmama za prisutnost na srpskom tržištu isključivo novčane subvencije države na osnovu koje naprave kratkoročni profit, a zatim pobegnu.

Sve ovo nameće ozbiljno pitanje nečije odgovornosti u Privrednoj komori Srbije i lokalnim samoupravama koji su vršili poslovne procene tih takozvanih “stranih investitora”, koji su evidentno prisutni u Srbiji sve dok država daje subvencije.

Ovo nije samo skandal, ovo je i kriminal, jer sve ukazuje na zloupotrebe i korupciju u dodeljivanju narodnog novca za šta neko mora da snosi odgovarnost.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su i ranije upozoravali da će privreda koja se oslanja na strane investicije na osnovu velikih subvencija za otvaranje novih radnih mesta biti pogubna po celokupnu ekonomiju, jer je pored jeftine radne snage i netransparentnog subvencionisanja podložna nestručnosti kadrova i korupciji.

Informativna služba

 

 

.

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top