Home » OBAVEŠTENJA » Hoće li neko biti odgovoran za bežaniju?

Hoće li neko biti odgovoran za bežaniju?

Beograd, 24.05.2019.g  – Odlazak ruske firme „Spilit“ iz Vranja, čiji su vlasnici bukvalno pobegli i preko noći ostavili više od 300 radnika bez posla i u neizvesnosti ukazuje na veoma ozbiljan problem koji sledi srpskoj privredi zbog netransparentnosti i zloupotreba prilikom dodeljivanja novca iz budžeta za subvencionisanje stranih firmi i kompanija.

Očigledno je da su poslovni motivi nekim stranim firmama za prisutnost na srpskom tržištu isključivo novčane subvencije države na osnovu koje naprave kratkoročni profit, a zatim pobegnu.

Sve ovo nameće ozbiljno pitanje nečije odgovornosti u Privrednoj komori Srbije i lokalnim samoupravama koji su vršili poslovne procene tih takozvanih “stranih investitora”, koji su evidentno prisutni u Srbiji sve dok država daje subvencije.

Ovo nije samo skandal, ovo je i kriminal, jer sve ukazuje na zloupotrebe i korupciju u dodeljivanju narodnog novca za šta neko mora da snosi odgovarnost.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su i ranije upozoravali da će privreda koja se oslanja na strane investicije na osnovu velikih subvencija za otvaranje novih radnih mesta biti pogubna po celokupnu ekonomiju, jer je pored jeftine radne snage i netransparentnog subvencionisanja podložna nestručnosti kadrova i korupciji.

Informativna služba

 

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*