Home » OBAVEŠTENJA » Tražimo smenu i odgovornost zbog smrti radnika u JKP „Gradska čistoća“
Tražimo smenu i odgovornost zbog smrti radnika u JKP „Gradska čistoća“

Tražimo smenu i odgovornost zbog smrti radnika u JKP „Gradska čistoća“

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju smenu i utvrđivanje odgovornosti u JKP „Gradska čistoća“ zbog tragične smrti radnika Make Hašima, koji je juče preminuo u bolnici od posledica tragedije koja se desila pre nedelju dana kada ga je teško povredio i priklještio kamion za iznošenje smeća koji se kretao unazad.

Prema informacijama koje smo dobili od zabrinutih ali i uznemirenih radnika, stradali Hašim je mimo zakona, bez rešenja i protivno njegovoj radnoj sposobnosti sa mesta čistača poslat da podiže teške kante i stoji na zadnjoj platformi kamiona u pokretu, iako je od strane medicine rada posedovao ekspertizu da boluje od najtežih bolesti i kao takav je po rešenju stavljen na mesto radnika –čistača.

Zahtevamo od Inspektorata rada da utvrdi i obavesti javnost kako i pod kojim uslovima se desila ova tragedija, a posebno nas zanima njegovo upućivanje na rad na teškim poslovima iako se radilo o radniku sa ozbiljnim invaliditetom i zdravstvenim dijagnozama.

Posebno smo zabrinuti što se o ovoj tragediji čutalo nedelju dana i što se po našim saznanjima u JKP „Gradska čistoća“ na teže poslove sve više mimo rešenja upućuju invalidi i bolesni ljudi, jer se novi radnici ne primaju zbog nagomilanog partijskog kadra koji je preplavio kancelarije i parazitira na grbači radnika izvršilaca.

U Beogradu, 07.04.2021.g

 

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top