Home » OBAVEŠTENJA » Vojni sindikalac kome je zapaljena kuća isteran iz privremenog smeštaja
Vojni sindikalac kome je zapaljena kuća isteran iz privremenog smeštaja

Vojni sindikalac kome je zapaljena kuća isteran iz privremenog smeštaja

Skoro godinu dana nakon što je Dejanu Pavloviću predsedniku sindikata zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Sloga izgoreo bungalov iz koga je pukom srećom izvukao živu glavu i to zahvaljujući lavežu pasa koji su ga probudili, usledio je novi šok u vidu iseljenja iz drugog bungalova koji mu je nakon požara dat na privremeno korišćenje.

Umesto da se pronađu krivci i nalogodavci paljenja, od Pavlovića da bi obnovio ugovor inistirano je da prikaže predhodni koji je izgoreo u požaru, iako kopija ugovora postoji u arhivi Vojne ustanove Dedinje.

Ovo ukazuje da je jedini cilj da se Pavlović kao sindikalac i oštri kritičar stanja u Vojsci Srbije istera iz službe. Da je tako, pokazuju i brojni disciplinski postupci koji su u toku, a svi se odnose na njegovo istupanje u medijima kao predsednika sindikata.

Tako je danas u Vojno disciplinskom tužilaštvu u Beogradu održano još jedno hitno saslušanje u vezi njegove izjave iz jula meseca prošle godine da je jedna od jedinica Vojske Srbije odbila da učestvuje u razbijanju demonstracija po naređenju tadašnjeg ministra Aleksandra Vulina.

Apsurd je da je po istom pitanju Pavlović već saslušan po nalogu Višeg javnog Tužilaštva prošle godine, iako je dobro poznato da se za istu stvar ne može dva puta pokretati postupak.

Posebno je zanimljivo da je za pokretanje disciplinskog postupka nadležan komandant bataljona kao pretpostavljeni, a ne disciplinski tužilac koji se ne nalazi u hijerarhiji komadovanja.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” sa žaljenjem konstatuju da su neprofesionalizam i partokratija okupirali sistem odbrane i umesto profesionalizma uveli lojalnost i poltronstvo vladajućoj strukturi, gazeći po sudbinama malih ljudi, za šta će jednoga dana morati da odgovaraju.

Informativna služba

 

 

 

..

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top