Home » BLOG » ŠTA RADNICIMA PREDSTAVLJAJU RADNIČKE IGRE – ODGOVOR JE SLOGA
ŠTA RADNICIMA PREDSTAVLJAJU RADNIČKE IGRE – ODGOVOR JE SLOGA

ŠTA RADNICIMA PREDSTAVLJAJU RADNIČKE IGRE – ODGOVOR JE SLOGA

Ono šta je za druge ostavština ili relikt samoupravnog socijalizma, za Udružene sindikate Srbije „SLOGA“ nema dileme. Radničko – sportske igre u organizaciji sindikata su bile i ostale najbolji vid radničke organizovanosti, jer pored igre, odmora i zabave – one pružaju radnicima priliku za međusobnim upoznavanjem, jačanjem ideje sindikalne organizovanosti i svesti o kolektivizmu

Milan Petrić

Milan Petrić

Sve češće se može čuti i pročitati kako je organizovanje ovakvih radničkih manifestacija nepotrebno trošenje novca, međutim, svako ko iole razume današnji položaj radništva u Srbiji, može videti i prepoznati da se iza ovog krije plasiranje manipulacija od strane ekonomskih gospodara na putu ka ograničavanju slobode kritičkog razmišljanja, opravdanja ekonomske krize, rušenja ideje o socijalnoj državi i rušenju sindikalizma kao jedine svetle tačke radništva.

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“, ne samo da podržavaju, nego će i nastaviti na promovisanju svih radničkih manifestacija, od radničko-sportskih igara do organizacije zajedničkih izleta za svoje članove, i sve to kako bi se radništvo iz mnogih srpskih gradova međusobno bolje upoznalo i ojačalo ideju kolektivizma i radničke sloge.

Na kraju, svako treba da zna da je SLOGA najveća snaga radnika i ljuti neprijatelj tajkuna i ekonomsko-političkih mešetara koji godinama kao paraziti žive na grbači i znoju svakog poštenog radnika u Srbiji.

Autor: Milan Petrić, potpredsednik USS SLOGA

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top