Home » OBAVEŠTENJA » Sramota što predlog nije usvojen, treba da ih je stid
Sramota što predlog nije usvojen, treba da ih je stid

Sramota što predlog nije usvojen, treba da ih je stid

Beograd, 29.10.2017.- Udruženi sindikati Srbije “Sloga” odbijanje predloga narodnog poslanika Dušana Milisavljevića da oboleli od karcinoma budu zaštićeni od otkaza dok im traje lečenje i da se roditeljima obolele dece omogući da odsustvuju s posla uz punu zaradu, vide kao urušavanje sistema zdravstvenog osiguranja u Srbiji i dokaz da onima koji upravljaju državom uopšte nije stalo do svojih građana, zbog čega treba da ih bude i stid i sramota.

Nemuštim pravdanjem u obrazloženju Vlade dostavljenom parlamentu, u kome se kaže da tako nešto ne postoji nigde i da nema finansijskih sredstava, ni države, ni poslodavaca, pokazuje da je obavezno zdravstveno osiguranje u Srbiji samo fikcija u formi državne “finansijske kase”, u koju smo svi dužni da dajemo, a da zauzvrat kada ustreba ne dobijemo ništa.

U zemlji gde se deca leče putem SMS-a, penzioneri u stranačkim prostorijama, a radnici rade bolesni u strahu od gubitka posla i gole egzistencije, pitanje za skupštinsku većinu koja je odbila ovaj dobar predlog je – odakle njima novac, koji to zdravstveni fond koriste i o čijem se trošku oni leče?

Očigledno je da se sve više koriste dvostruki aršini, radnicima i njihovim porodicama ništa, dok se ministri i članovi njihovih porodica leče u inostranstvu i privatnim apartmanima, verovatno novcem dobijenim od strina i tetaka iz inostranstva.

Dodajemo na kraju da nas ovakvo urušavanje sistema zdravstvene zaštite uopšte ne iznenađuje, već treba sve nas da ozbiljno zabrine, budući da članovi vlade, ministri i premijerka otvoreno zagovaraju i izmenu zakona u korist kineskog Hestila u vezi sa kontrolom i otvaranjem bolovanja, što će otvoriti novi put ka još drastičnijem urušavanju zdravstvenih i socijalnih prava radnika.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Pitao bi ih ako neko od njih oboli da li dobiju otkaz ili oni ne oboljevaju čudna neka sorta ljudi

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top