Home » OBAVEŠTENJA » Sloga u Socijalno ekonomskom savetu grada Kragujevca

Sloga u Socijalno ekonomskom savetu grada Kragujevca

Izvor: ritamgrada.rs, sloga.org.rs

Kragujevac, 26.12.2016. – Na danas održanoj sednici Socijalno ekonomskog saveta grada Kragujevca imenovani su novi članovi.

U radu tog tela od sada će ulestvati  i Jugoslav Ristić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Kragujevca, Sandra Radosavljević, predsednica Sindikata gradskih uprava i Dragan Ilić, predsednik samostalnog sindikata “Zastava oružje“.

Predstavnici sindikata “Sloga“ i “Nezavisnost“ moći će da prisustvuju sednicama i daju predloge ali bez prava odlučivanja.

Iako je uloga članova savetodavna, predsedavajući Branko Veljović, je istakao da je za Savet bitno da ima što bolju reprezentativnost i da je važno mišljenje svih udruženja i asocijacija, jer tek tada, rad je kvalitetniji i bolji.

Savet je podržao i zahtev sindikata “Nezavisnost“ za povećanje zarada zaposlenima u komunalnom sektoru, konstatovali da je to pitanje koje se tiče republičke nadležnosti i uputili na Socijalno ekonomski savet Srbije.

Sednici su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, članovi Socijalno ekonomskog saveta, Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Radomir Erić član veća za privredu.

Udružene sindikate Srbije „Sloga“ predstavljao je potpredsednik USS „Sloga“, Predrag Đurić, koji je i predsednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*