Home » OBAVEŠTENJA » Protest Sloge zbog „spontanog okupljanja“ građana

Protest Sloge zbog „spontanog okupljanja“ građana

Beograd, 25.12.2016. –  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ upućuju oštar protest vlastima zbog  jučerašnjeg takozvanog „spontanog okupljanja“ građana Obrenovca u Beogradu, za koje se ispostavilo, a prema izjavama samih učesnika da su među njima i stranački aktivisti vladajuće političke partije.

Smatramo da je organizovanje neprijavljenog okupljanja građana i boračkih udruženja nasuprot uredno najavljenom i prijavljenom skupu vojske i policije ispred zgrade Vlade Srbije, opasno poigravanje sa bezbednošću, jer je očigledno da je on organizovan sa jedinom namerom da se isprovociraju pripadnici sindikata vojske i policije koji se legitimno bore za svoja urušena prava.

Ono šta takođe veoma zabrinjava je da vlast, koja je došla na nezadovoljstvu naroda željnog pravde i boljeg života, sad već očigledno posle pune četiri godine vladavine, tri izborna ciklusa i sprovođenja ekonomskih mera štednje po nalogu Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, postaje sve nervoznija i ne može da shvati da se beda i nemaština i dalje osećaju na svakom koraku i da je u svim segmentima srpskog društva situacija sve gora i lošija.

Umesto dijaloga, zakulisnim radnjama i manipulacijama preko svojih stranačkih aktivista i lojalnih udruženja, vlast počinje da organizuje i kontraproteste sindikatima, što nije dobro i predstavlja otvoreno i najgrublje kršenje ratifikovanih sindikalnih konvencija, direktno uplitanje  u ustavno i zakonsko pravo onih koji bi da se legitimno bore za poboljšanje svog urušenog socijalnog položaja, a koje je danas veoma izraženo i vidljivo u niskim zaradama i sve lošijim uslovima rada.

Ovim ujedno pozivamo i sve sindikate, pojedince, a posebno boračka udruženja i organizacije kojima je stalo do vladavine prava da osude ovakva „spontana okupljanja“, kako se jednog dana svi mi zajedno ne bi probudili u zemlji koja podseća na sve, osim na normalnu i demokratski slobodnu uređenu državu i društvo.

Informativna služba

Šta su za N1 rekli iz grupe koja se okupila protiv skupa vojnika i policajaca

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*