Home » SAOPŠTENJA » Sloga: Štrajk REM-a dokaz da živimo u zemlji apsurda

Sloga: Štrajk REM-a dokaz da živimo u zemlji apsurda

Sindikat Sloga ocenio je danas da je odluka Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da stupe u potpunu obustavu rada zbog navodnih pritisaka na njihov rad još jedan dokaz da je Srbija zemlja apsurda u kojoj se uništavaju institucije sistema.

„Kao sindikat razumeli bi da je štrajk organizovan zbog malih plata i loših uslova rada zaposlenih u REM-u, medjutim, ne i razlog za potpunu obustavu rada koji Savet plasira u javnost“, navodi se u saopštenju sindikat.

Sloga je izrazila zadovoljstvo zbog toga što su u Savetu REM shvatili instituciju štrajka ali i podsetila da ta institucija već godinama ne reaguje na medije sa nacionalnom frekvencijom koji ne izveštavaju o svakodnevnim štrajkovima sindikata i radnika širom Srbije zbog malih i često neisplaćenih plata i lošeg života.

„Ne izveštavaju čak o štrajkovima gladju radnika u očaju koje možemo da gledamo i vidimo samo na onim televizijama koje nemaju nacionalnu frekvenciju i koje nisu pod direktnom kontrolom vlasti“, dodaje se.

Izvor: Sloga, Danas.rs

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.