Home » SLOGA VESTI » Sindikat Sloga osudio pritiske na N1, Novu i Danas

Sindikat Sloga osudio pritiske na N1, Novu i Danas

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u saopštenju su najoštrije osudili pritiske na medije u Srbiji koji rade u okviru Junajted grupe, posebno N1, Nova S i Danas, saopštila je informativna služba ovog sindikata.

„Juče smo u Srbiji imali priliku da vidimo kako izgleda potpuni televizijski mrak i informativna scena koja je ličila na plasiranje čiste propagande u cilju jačanja autoritarne vlasti u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

„Sloga“ je pozvala celokupnu srpsku javnost, sindikate, organizacije civilnog društva, novinarska udruženja, političke partije, radnike i penzionere na solidarnost u borbi protiv medijskog mraka u Srbiji i mobilizaciju u osudi pritisaka na novinare koji se u javnosti, pa čak i u Narodnoj skupštini targetiraju neprijateljima države.

Dodaje se da posebno zabrinjava sve jači pritisak na SBB, jednog od vodećih kablovskih distributera u Srbiji, kome se uskraćuje pravo da ima jedan TV kanal u nacionalnoj frekvenciji.

„Namera je jasna, cilj vlasti je potpuno preuzimanje medijske kontrole u cilju jačanja sve autoritarnijeg režima u Srbiji, koji ozbiljno zastrašuje, zato što sve to što rade liči na događaje iz nekih prošlih vremena na koja smo mislili da se nikada više neće ponoviti“, navodi se u saopštenju.

„Sloga“ posebno osuđuje licimerne i dvojake aršine Regulatornog tela za elektronske medije (REM), čiji članovi svesno učestvuju u manipulativnom medijskom uticanju na naciju, kako bi se prikazala iskrivljena i jednostrana slika stvarnosti u kojoj se sve teže živi i preživljava.

Sloga, Danas.rs

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.